Vyskúšajte túto neuveriteľnú jablkovú dobrotu, ktorá vám ukáže, že vynikajúce a chutné dezerty nemusia byť zložité ani časovo náročné. S použitím bežných ingrediencií a jednoduchým postupom bez kysnutia či pečenia v rúre si pripravíte nádherný dezert, ktorý si zamiluje celá vaša rodina!
Recept: Jablkové šúľky (šklbance)
Ingrediencie:
- 1 vajce
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 8 g vanilkového cukru
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 125 g vanilkového jogurtu
- 5 g prášku do pečiva
- 250 g hladkej múky
- 1 jablko
Na pomastenie a vyprážanie:
- rastlinný olej
Na posyp:
- kryštálový cukor
- škorica
Postup:
- V miške zmiešajte vajce, soľ, vanilkový cukor, kryštálový cukor a rastlinný olej. Rozšľahajte metličkou dohladka.
- Pridajte vanilkový jogurt a opäť rozšľahajte.
- Následne pridajte prášok do pečiva a múku. Premiešajte špachtľou, aby ste získali lepkavé cesto.
- Ošúpané jablko nakrájajte na malé kúsky a vmiešajte do cesta.
- Vytvorte šúľky z cesta, ktoré uložte na naolejovaný tanier.
- Rozohrejte rastlinný olej na panvici a opečte šúľky na strednej teplote do zlatohneda zo všetkých strán.
- V tanieri zmiešajte cukor so škoricou a obalite v nich šúľky.
- Podávajte chrumkavú lahôdku, ktorá zaručene poteší každého milovníka jablkových dezertov.
Dobrú chuť!
S týmto receptom na jablkové šúľky (šklbance) získate neuveriteľne chutný dezert, ktorý je rýchly a jednoduchý na prípravu. Netradičný spôsob prípravy a kombinácia bežných ingrediencií vytvárajú lahodnú pochúťku, ktorú si zamilujete. Nečakajte a urobte si radosť touto vynikajúcou jablkovou dobrotou!
zdroj: Ricette dolce facili