Tajná metóda pre úžasnú pečienku: Prezradíme vám krok za krokom! Už nikdy nezhorkne ani nestvrdne!

Pečienka je jedlom, ktoré si získalo svojich verných priaznivcov aj odporcov. Avšak, ak je správne pripravená, stáva sa skutočnou lahôdkou. Poznáme kuraciu, bravčovú či teľaciu pečienku, ale aké sú tajomstvá, aby bola naozaj chutná a jemná? Dnes vám prezradíme, ako ju pripraviť, aby nebola horká ani tvrdá!

Pečienka sa dá využiť na prípravu domácej paštéty, restovanej či vyprážanej. Pre začiatočníkov sa najjednoduchšie pripravuje kuracia pečeň, ale môžete si vybrať pečienku podľa vlastných preferencií.

Takže ako na to? Ak sa obávate, že pečienka zhorkne, namočte ju vopred do mlieka a nechajte ju v ňom niekoľko hodín, ideálne celú noc. Samozrejme, nezabudnite ju odložiť do chladničky.

Takto spracovaná pečienka bude mimoriadne jemná. Častým problémom je, že pečienka je po vypražení tvrdá a suchá. Toto sa stane, keď ju pred vyprážaním dochutíte soľou. Soľ totiž spôsobuje, že pečeň rýchlo vypustí šťavu a následne je nechutná. Preto ju soľte vždy až tesne pred podávaním.

Pri vyprážaní sa niekedy stane, že pečeň vystrelí z panvice a tuk spod nej sa rozprskne po celej kuchyni. Preto ju po opláchnutí alebo namočení v mlieku dôkladne osušte papierovou utierkou. Pečeň tiež môžete dať na suchú panvicu a olejom poliať až potom, keď sa z nej odparí prebytočná voda.

Ak sa vám stalo, že pečienka nie je rovnomerne vypražená, ale na niektoré kusy sú krvavé, s najväčšou pravdepodobnosťou boli kúsky nepravidelne veľké. Preto sa ju vždy snažte nakrájať na rovnomerne veľké kusy.

Po osmažení nechajte pečienku ešte pár minút v pare pod pokrievkou. Ak naopak pečeň absorbuje príliš veľa tuku, znamená to, že ju vyprážate pri príliš nízkej teplote. Začiatok vyprážania pečene by mal byť v pomerne dobre vyhriatej panvici. Až následne znížte ohrev a vyprážajte pečeň už pri nižšej teplote, aby sa dobre prepiekla nielen zvonka ale aj zvnútra.

Toto je kľúč k úspechu a podarí sa vám pripraviť takú jemnú pečienku, že sa bude rozpadať v ústach. Dobrú chuť!

zdroj text+obrázok: smakosze.pl

You Might Also Like