Tá najlepšia domáca Pizza podľa Gennara Contalda: Klasická Margherita!

Milí milovníci jedla a kulinárstva! Predstavujeme vám jednoduchý a chutný recept, ktorý vám ukáže, ako si pripraviť domácu pizzu. Tento recept pochádza priamo od Gennara Contalda, známeho z Food Tube. Contaldo nás presviedča, že pizza, milovaná po celom svete, je niečo, čo si môžete vytvoriť sami, pretože je lacná, jednoduchá a nesmierne chutná.

Potrebujeme:

  • 500g  múky
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 7g sušeného droždia
  • 325ml teplej vody
  • Semolínu alebo strúhanku
  • Paradajkovú passatu alebo čerstvé paradajky
  • Olivový olej
  • Parmezán
  • 50g mozzarelly na pizzu
  • Čerstvú bazalku

Postup:

  1. Do misky dajte 500g silnej múky, 1 čajovú lyžičku soli a 7g sušeného droždia.
  2. Pridajte 325ml teplej vody a všetko poriadne premiešajte.
  3. Cesto prepracujte rukami, až kým nebude hladké a pružné.
  4. Prikryte cesto a nechajte ho kysnúť aspoň dve hodiny.
  5. Po vykysnutí cesto rozdeľte na štyri časti.
  6. Na podklad posypte trochu semolíny alebo strúhanky a na to položte jeden kus cesta.
  7. Cesto roztlačte prstami a vytvorte tenký plát.
  8. Na cesto položte paradajkovú passatu alebo čerstvé paradajky, pridajte trochu olivového oleja, soli, parmezán a mozzarellu.
  9. Pridajte čerstvú bazalku a ešte trochu olivového oleja.
  10. Pizzu upečte v predhriatej rúre na najvyššej teplote, približne 10 minút, ale doba pečenia môže závisieť od typu rúry.

Gennaro Contaldo nám ukazuje, že výroba pizze je zábavná a jednoduchá, a že výsledok stojí za to. Domáca pizza je vždy lepšia a čerstvejšia. Tak prečo nevyskúšať tento recept a vychutnať si chuť skutočnej talianskej pizzy priamo u vás doma?

Video recept: 

zdroj: Jamie Oliver

You Might Also Like