Objavte tento fantastický recept na cesnakový posúch so syrom, ktorý je nielen rýchlejší, ale aj chutnejší ako pizza. Táto lahodná pochúťka sa pečie len 30 minút a svojou vôňou očarí celú kuchyňu. Vyskúšajte tento jednoduchý recept podľa videonávodu z YouTube a staňte sa majstrom v príprave tejto vynikajúcej večere.
Ingrediencie:
- 200g chlebovej múky (môže byť aj hladká)
- 1 vajce (možno vynechať alebo nahradiť mliekom)
- 20g cukru (2 lyžice)
- 4g (1 čajová lyžička) suchého droždia
- 3g soli (1 čajová lyžička)
- 80ml teplého mlieka
- 30g masla zmäknutého
Cesnaková náplň:
- 0,5 lyžice mletého cesnaku alebo 1 lyžica pretlačeného čerstvého cesnaku
- 0,5 lyžice majonézy
- 1 lyžička cukru
- 0,5 lyžice nakrájanej zelenej cibule
- 1 lyžica vajíčka
- 13g masla pri izbovej teplote
Na vrch:
- 140g syra mozzarella nastrúhaný
Postup:
- Rozšľahajte vajce a odoberte asi 1 lyžicu tejto zmesi bokom, ktorú použijete neskôr na náplň.
- K rozšľahanému vajíčku pridajte cukor, droždie, mlieko, potom postupne zapracujte múku a soľ. Vypracujte cesto a na doske pridajte maslo. Spracujte cesto približne 5 minút.
- Vyformujte cesto na hrubšiu placku (bochník) a položte ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechajte cesto podkysnúť (môžete ho vložiť do rúry vyhriatej na 30 stupňov a nechať takto 1 hodinu kysnúť).
- Medzitým si zo všetkých prísad pripravte cesnakovú náplň.
- Po podkysnutí cesta urobte do povrchu zárezy a navrstvite na ne cesnakovú náplň. Zatlačte náplň do zárezov.
- Do zárezov s náplňou pridajte nastrúhaný syr mozzarella.
- Vložte posúch do predhriatej rúry a pri teplote 170 stupňov pečte dozlatista, približne 30 minút.
- Po uplynutí pečiaceho času vyberte posúch z rúry a nechajte ho mierne vychladnúť.
- Nakrájajte posúch na porcie a podávajte teplý alebo vlažný. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: 매일맛나 delicious day