Syrovo cesnakový chlieb: Stačí trocha múky, syra a strúčik cesnaku, aby ste pripravili túto skvelú pochúťku!

Objavte tento fantastický recept na cesnakový posúch so syrom, ktorý je nielen rýchlejší, ale aj chutnejší ako pizza. Táto lahodná pochúťka sa pečie len 30 minút a svojou vôňou očarí celú kuchyňu. Vyskúšajte tento jednoduchý recept podľa videonávodu z YouTube a staňte sa majstrom v príprave tejto vynikajúcej večere.

Ingrediencie:

  • 200g chlebovej múky (môže byť aj hladká)
  • 1 vajce (možno vynechať alebo nahradiť mliekom)
  • 20g cukru (2 lyžice)
  • 4g (1 čajová lyžička) suchého droždia
  • 3g soli (1 čajová lyžička)
  • 80ml teplého mlieka
  • 30g masla zmäknutého

Cesnaková náplň:

  • 0,5 lyžice mletého cesnaku alebo 1 lyžica pretlačeného čerstvého cesnaku
  • 0,5 lyžice majonézy
  • 1 lyžička cukru
  • 0,5 lyžice nakrájanej zelenej cibule
  • 1 lyžica vajíčka
  • 13g masla pri izbovej teplote

Na vrch:

  • 140g syra mozzarella nastrúhaný

Postup:

  1. Rozšľahajte vajce a odoberte asi 1 lyžicu tejto zmesi bokom, ktorú použijete neskôr na náplň.
  2. K rozšľahanému vajíčku pridajte cukor, droždie, mlieko, potom postupne zapracujte múku a soľ. Vypracujte cesto a na doske pridajte maslo. Spracujte cesto približne 5 minút.
  3. Vyformujte cesto na hrubšiu placku (bochník) a položte ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechajte cesto podkysnúť (môžete ho vložiť do rúry vyhriatej na 30 stupňov a nechať takto 1 hodinu kysnúť).
  4. Medzitým si zo všetkých prísad pripravte cesnakovú náplň.
  5. Po podkysnutí cesta urobte do povrchu zárezy a navrstvite na ne cesnakovú náplň. Zatlačte náplň do zárezov.
    1. Do zárezov s náplňou pridajte nastrúhaný syr mozzarella.
    2. Vložte posúch do predhriatej rúry a pri teplote 170 stupňov pečte dozlatista, približne 30 minút.
    3. Po uplynutí pečiaceho času vyberte posúch z rúry a nechajte ho mierne vychladnúť.
    4. Nakrájajte posúch na porcie a podávajte teplý alebo vlažný. Dobrú chuť!

    Videorecept:

zdroj: 매일맛나 delicious day

You Might Also Like