Syrové pagáče bez kysnutia: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, výsledok je úžasný!

Zdieľať článok na

Toto famózne syrové pečivo je úžasne krehké, kypré a chutné. Jeho dokonalosť tkvie aj v tom, že Vám stačí 6 ingrediencií a 2 kroky k tomu, aby ste si ho pripravili aj doma.

Príprava poteší najmä tých, ktorí v kuchyni neradi trávia príliš času. Navyše sú pagáče bez kvasníc, teda bez kysnutia. Zaručene je aj preto zvládne úplne každý. Ako skúsená gazdinka, aj úplný začiatočník.

INGREDIENCIE:
250 g masla
250 g syra feta
250 g hladkej múky
Žĺtok na potretie
Sezamové semienka na posýpka

POSTUP:
1) Všetky suroviny zmiešame v mise. Okrem sezamu a žĺtka, samozrejme. Poriadne premiešame a vypracujeme bochník cesta. Ten zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky chladiť zhruba na hodinu.

2) Po uplynutí potrebnej doby vytiahneme cesto z chladničky. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku zhruba 1cm.

3) Potom vykrajujeme napr. Pomocou hrnčeka, jednotlivé kolieska. Tie preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom a posypeme semienkami.

4) Pečieme podľa skúseností s rúrou.

Zdieľajte tento super recept na syrové pagáče s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež tiež pochutnajú!

zdroj: vychytavkov.cz / gurmanija.com


Zdieľať článok na

You Might Also Like