Sviatočné smotanové rezy s úžasne jemným krémom – chutia neodolateľne!

Potrebujeme:

2 piškótové korpusy:

  • 2 × 5 vajec,
  • 2x80g práškového cukru,
  • 2x130g hrubej múky,
  • štipka soli.

Plnka:

  • 4 kelímky kyslej smotany (celkom 720g),
  • 1 vanilkový cukor,
  • trocha práškového cukru (s tým to nepreháňame, náplň by mala zostať chuťovo „živá“ a korešpondovať tak s použitými lekvárom) a
  • mimo to 1 kelímok slivkového lekváru,
  • 1 veľký panák rumu,
  • šľahačka na dozdobenie a mletá škorica na posyp.

Postup:

Cesto: V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom žĺtky s polovicou množstva cukru na jeden korpus (tzn. 40g), potom už len vareškou primiešame múku a potom zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou množstva práškového cukru (opäť 40g ).

Cesto vlejeme na menší plech s papierom na pečenie (38x25cm) a pečieme 12 minút na 190 stupňov. Vychladnutý korpus preklopíme na pracovnú dosku a stiahneme papier.

Potom jeden korpus vložíme späť na plech, potrieme lekvárom, ktorý sme si rozriedili rumom, natrieme smotanovou plnkou (použijeme 3/4, zvyšok si odložíme stranou), prikryjeme druhým korpusom, potrieme zvyškom lekváru a potrieme zvyškom smotanovej náplne.

Plnka: iba v mise vymiešame kyslú smotanu s vanilkovým a práškovým cukrom.
Hotový múčnik dozdobíme ušľahanú šľahačkou. Ja použila svoju obľúbenú instantné.
A nakoniec zľahka posypeme mletou škoricou.

Zdroj: Facebook / Danula Vašíčková

You Might Also Like