Dnes vám predstavíme jednoduchý a lahodný recept, ktorý je medzi cukrármi považovaný za klenot – švajčiarsky maslový krém. Tento krém je unikátny tým, že skvele drží tvar, čo ho robí ideálnym na zdobenie a plnenie rôznych pečených dobrot. Príprava je jednoduchá a výsledok úžasný.
Ingrediencie:
- 3 vaječné bielky
- 250 g cukru
- 375 g masla
- (Voliteľné) 1/2 čajovej lyžičky esencie podľa vašej chuti
Príprava:
- Začnite tým, že si oddelíte bielky od žĺtkov.
- Do hrnca na sporáku nalejte pol litra vody. Keď začne vrieť, na vrch položte sklenenú misku.
- Do misky pridajte bielky a cukor. Zmes šľahajte metličkou asi 3 minúty pri teplote 55-60°C, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nie je nadýchaná a ťahavá.
- Prelejte zmes do misky a za pomoci ručného mixéra šľahajte na stredných otáčkach, kým teplota zmesi neklesne na izbovú teplotu.
- Keď vznikne hustá pena, pridajte počas šľahania na minimálnych otáčkach zmäknuté maslo nakrájané na kocky.
- Počas šľahania pridajte svoju obľúbenú esenciu a nakoniec všetko premiešajte kuchynskou špachtľou.
- Krém naplňte do cukrárskeho vrecka a pomocou rôznych veľkostí nadstavcov ho vytlačte v tvare točenej zmrzliny do malých misiek.
- Krém si podľa potreby môžete dofarbiť potravinárskymi farbivami a vytvoriť z neho napríklad rôzne kvety, ruže, pusinky, ornamenty a podobne.
- Krém je možné uchovať 5 dní v chladničke a dokonca ho môžete zamraziť.
Prepracujte svoje pečené dobroty na umenie s týmto vynikajúcim švajčiarskym maslovým krémom. Dobrú chuť!
Video recept:
zdroj: Tundes Cakes Recetas