ŠVAJČIARSKE PUSINKY S MASLOM: Rýchla a jednoduchá dobrota!

Dnes vám predstavíme jednoduchý a lahodný recept, ktorý je medzi cukrármi považovaný za klenot – švajčiarsky maslový krém. Tento krém je unikátny tým, že skvele drží tvar, čo ho robí ideálnym na zdobenie a plnenie rôznych pečených dobrot. Príprava je jednoduchá a výsledok úžasný.

Ingrediencie:

  • 3 vaječné bielky
  • 250 g cukru
  • 375 g masla
  • (Voliteľné) 1/2 čajovej lyžičky esencie podľa vašej chuti

Príprava:

  1. Začnite tým, že si oddelíte bielky od žĺtkov.
  2. Do hrnca na sporáku nalejte pol litra vody. Keď začne vrieť, na vrch položte sklenenú misku.
  3. Do misky pridajte bielky a cukor. Zmes šľahajte metličkou asi 3 minúty pri teplote 55-60°C, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nie je nadýchaná a ťahavá.
  4. Prelejte zmes do misky a za pomoci ručného mixéra šľahajte na stredných otáčkach, kým teplota zmesi neklesne na izbovú teplotu.
  5. Keď vznikne hustá pena, pridajte počas šľahania na minimálnych otáčkach zmäknuté maslo nakrájané na kocky.
  6. Počas šľahania pridajte svoju obľúbenú esenciu a nakoniec všetko premiešajte kuchynskou špachtľou.
  7. Krém naplňte do cukrárskeho vrecka a pomocou rôznych veľkostí nadstavcov ho vytlačte v tvare točenej zmrzliny do malých misiek.
  8. Krém si podľa potreby môžete dofarbiť potravinárskymi farbivami a vytvoriť z neho napríklad rôzne kvety, ruže, pusinky, ornamenty a podobne.
  9. Krém je možné uchovať 5 dní v chladničke a dokonca ho môžete zamraziť.

Prepracujte svoje pečené dobroty na umenie s týmto vynikajúcim švajčiarskym maslovým krémom. Dobrú chuť!

Video recept:

zdroj: Tundes Cakes Recetas

You Might Also Like