Sušienky, ktoré sa rozplývajú na jazyku: Sú tak lahodné, že ich nebudete môcť prestať jesť!

Doma vytvorené sladkosti prinášajú útulný pocit domova, keď ich lahodná vôňa naplní celý priestor. Preto sme pre vás pripravili skvelý recept na krehké sušienky z dvoch druhov cesta, ktoré sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Vďaka týmto sušienkam si môžete ešte viac vychutnať chvíle pohody a potešenia.

Tento recept na krehké sušienky z dvoch druhov cesta je inšpirovaný videonávodom na YouTube. Pripravte si tieto lahodné sušienky podľa nasledujúceho postupu a doprajte si a svojim blízkym neodolateľný zážitok z ich konzumácie.

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • štipku soli
  • 150 g kryštálového cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 10 g prášku do pečiva
  • 500 – 530 g hladkej múky
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL mlieka

Na potretie a posypanie:

  • 4 PL medu alebo džemu
  • 30 g kokosových vločiek alebo 100 g nasekaných vlašských orechov

Postup:

  1. Do hlbokej misy vložte vajcia, štipku soli, práškový cukor a vanilkový cukor. Vyšľahajte na hladkú, kompaktnú hmotu.
  2. Pridajte rastlinný olej a dobre premiešajte.
  3. Následne nasypeme prášok do pečiva a postupne pridávame preosiatu múku, ktorú najskôr zapracujeme metličkou a potom rukami vymiesime hladké, nelepivé cesto.
  4. Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti a do jednej z nich zapracujeme preosiaty kakaový prášok a mlieko.
  5. Následne oba druhy cesta rozdelíme na dve časti a vygúľame.
  6. Bledé cesto položte na papier na pečenie a rukami ho mierne sploštíme. Potom roztlačíme kúsok kakaového cesta a položíme ho na bledé cesto. Takto vrstvíme obe cestá na seba, kým sa neminú, a následne vyvaľkáme valčekom na hrúbku asi 1 cm.

7. Cesto prenesieme spolu s papierom na pečenie na plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C.

  1. Kým je cesto ešte horúce, natrieme ho pomocou štetca medom alebo džemom a následne ho posypeme orechmi alebo kokosovými vločkami.
  2. Nakoniec stačí len nakrájať sušienky na ľubovoľný tvar, necháme vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Это просто

You Might Also Like