Sušienková roláda s vanilkovým krémom: Deti sa idú za ňou „zblázniť“

Sušienková roláda bez pečenia je dezert, ktorý si okamžite získa vaše srdce. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, a zároveň výsledok je úžasný – roláda mizne zo stola rýchlosťou blesku. Ideálna voľba pre slávnostný stôl či ako lahodná pochúťka pre vašich blízkych.

 

Postupujte podľa tohto receptu z portálu iladies a vychutnajte si túto neodolateľnú maškrtu spolu so svojimi blízkymi.

Potrebujeme: Na základ:

  • 250 g sušienok
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g masla
  • 30 g mletého kokosu
  • 2 PL kakaového prášku
  • 50 ml čiernej kávy
  • 50 ml rumovej esencie
  • 6 PL marhuľového džemu

Na krém:

  • 20 g hladkej múky
  • 100 ml mlieka
  • 12 g vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 30 g mletého kokosu

Iné:

  • mletý kokos na posypanie

Postup:

  1. Pomelieme sušienky a dáme ich do misy. Pridáme práškový cukor, kokosové vločky, kakaový prášok, džem, zmäknuté maslo, kávu a rumovú esenciu. Ručne vymiešame na hladké cesto a odložíme do chladničky.
  2. Medzitým si pripravíme krém. Do hrnca nasypeme múku, pridáme vanilkový cukor a pár lyžíc mlieka. Dobre premiešame a vmiešame zvyšné mlieko. Na miernom ohni varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Následne vmiešame strúhaný kokos.
  3. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme kokosovú zmes a vymiešame do hladka.
  4. Na pracovnú dosku si dáme papier na pečenie, poprášime práškovým cukrom. Prenesieme naň sušienkové cesto a vytvarujeme obdĺžnik s rozmerom 25 x 30 cm. Na dlhých okrajoch necháme voľné asi 2 cm od okraja. Na zvyšok plochy rovnomerne natrieme krém. 5. Pomocou papiera na pečenie zvinieme roládu. Na vrchu posypeme strúhaným kokosom a odložíme na pár hodín do chladničky.
    1. Po vychladnutí stačí už len nakrájať a môžeme podávať. Dobrú chuť!

zdroj: iladies.ro

You Might Also Like