Na týchto knedlíčkách je skvelé to, že sú veľmi rýchle na prípravu a neobsahujú žiadnu múku a ani vajcia.
Pripravíte ich doslova v okamihu a chutia skutočne výborne. Knedličky podávame s opraženou cibuľkou a slaninou.
Čo budeme potrebovať:
zemiaky
zemiakový škrob
Soľ (len do vody, nie do cesta)
Postup:
Zemiaky si uvaríme v šupke a následne očistíme a nastrúhame na jemno.
Postupne pridávame škrob (na 1 kg asi 250 g škrobu). Cieľom je vypracovať jednotnú hmotu – podľa potreby preto pridávame viac alebo menej škrobu.
Z cesta hneď tvoríme menšie guličky / knedličky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody a uvaríme.
Knedličky sa varia veľmi krátko – len asi 3 minúty. Potom plameň vypneme, prikryjeme pokrievkou a necháme ešte pár minút dôjsť.
Potom vyberieme a podávame s opraženou cibuľkou a slaninou, alebo s dusenou kapustou.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: zpravyjen