• Home
  • Desiaty
  • Super recept na palacinky, ktoré sa nepripália. Do cesta sa nepridáva mlieko ani vajce

Super recept na palacinky, ktoré sa nepripália. Do cesta sa nepridáva mlieko ani vajce

Dnes vám prinášame jedinečný recept na palacinky, ktoré nielen, že sú chuťovo úžasné, ale ani sa nelepia! Ak máte zlé skúsenosti s nepodareným cestom na palacinky či nepodareným prevracaním na panvici, tak tento recept je práve pre vás.

Čo je na ňom iné a zaujímavé je to, že na rozdiel od klasických palaciniek sa do cesta nepridáva vajíčko a ani mlieko. Neváhajte vyskúšať niečo nové a uvidíte, že inak už palacinky nebudete chcieť robiť!

Ingrediencie:

3 hrnčeky hladkej múky (Jeden hrnček predstavuje približne 250ml.)
3 hrnčeky prevarenej vody
3 pl cukru
štipka soli
¼ čajová lyžička prášku do pečiva
50 ml oleja

Postup:


1.) Najskôr si pripravíme vodu, ktorú prevaríme a necháme vychladnúť.
2.) V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a cukor.
3.) Postupne prilievame vychladnutú vodu.

4.) Na vymiešanie sa odporúča použiť mixér, aby bolo cesto krémové.
5.) Nakoniec pridáme olej. Dôkladne premiešame a cesto necháme stáť po dobu asi 20-25 minút.
6.) Po odležaní pripravujeme palacinky klasickým spôsobom.

(Visited 413 times, 16 visits today)

admin