Toto je jedlo našich starých materí, ktorému sa aj inak hovorí Strašanka. Pýtate sa, prečo Strašanka? Pretože, celým hrncom musíte na konci zatriasť aby sa chute prepojili.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1 veľkú cibuľu, 1 menšia
500 g kyslej kapusty
1 malú mrkvu
bravčová masť
1 ks klobásy
100 g slaniny
Mletú červenú papriku, rasca, mleté čierne korenie
kyslú smotanu
Postup:
Do hrnca si dáme variť nové zemiaky v šupke, keď sú uvarené, scedíme a olúpeme. Na bravčovej masti si opražíme nakrájanú cibuľu. Keď už má cibuľka zlatohnedú farbu, pridáme k nej nadrobno nakrájanú mrkvu, kyslú kapustu, dochutíme soľou a korením. Na samostatnej panvici opražíme ďalej menšiu cibuľku, slaninu a klobásku – pridáme rascu. Opražené mäsko pridáme do hrnca s kyslou kapustou a na záver pridáme nakrájané zemiaky. Hrniec prikryjeme pokrievkou a poriadne s ním zatrasieme, aby sa nám všetky suroviny premiešali.
Želáme vám dobrú chuť!
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.