Šťavnatý makový koláč s kyslou smotanou a pudingom: Absolútne najobľúbenejší koláčik našej rodiny!

Zdieľať článok na

Potrebujeme:

60 g masla

60 g hl. múka

1 lyžička prášku do pečiva

Štipka soli

4 (S) vajcia

200 g maku (môže byť mletý, ale aj celý)

3 šálky kyslej smotany

100 g kr. cukru

1 bal. pudingového prášku (vanilkového)

500 ml mlieka

100 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

Tuk na vymastenie plechu

Postup:

Na základ spracujeme 60 g masla, 60 g múky, 1 lyžičku prášku na pečenie, štipku soli a 1 vajce. Cesto navrstvíme do vymastenej formy a vložíme do chladničky.

Na krém uvaríme puding s mliekom a 100 g cukru podľa pokynov na obale. Nakoniec pridáme mak, premiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme 1 šálku kyslej smotany a vymiešame jednotnú zmes, ktorú navrstvíme na cesto.

Na vrchnú vrstvu zmiešame 100 g cukru, vanilkovým cukrom, s 3 vajíčkami a 2 šálkami kyslej smotany.  Navrstvíme na makový krém.

Pečieme asi 1 hodinu v predhriatej rúre pri teplote 175 ° C.

 

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.


Zdieľať článok na

You Might Also Like