Šťavnatý čokoládový zákusok s kyslou smotanou – nemá konkurenciu!

Spread the love

Dnes si ukážeme priamo božský dezert. Je fantasticky krehký, úžasne čokoládový a jednoducho bezkonkurenčný. Kakaové cesto sa snúbi s lahodným krémom, ktorého chuť Vás uchváti. Dezert je tak úžasne ľahký a nadýchaný, že Vám nikdy nebude stačiť iba jeden kúsok.

Uvidíte. Neotáľajte preto a pustite sa do prípravy tohto fantastického koláča.

INGREDIENCIE

8 dkg múky
8 dkg čokolády
8 dkg cukru
2 lyžice kakaa
2 vajcia
1 balenie prášku na pečenie
1 balenie vanilkového cukru

KRÉM

15 dkg cukru
5 dl kyslej smotany
2 dl mlieka
2 balenia vanilkového cukru
1 vrecúško krémového alebo vanilkového pudingového prášku
20 dkg čokolády (poleva)
2 lyžice oleja (poleva)

POSTUP

1. Zmiešajte vajíčka s oboma cukrami. Múku zmiešajte s kakaom, nakrájanými kúskami čokolády a práškom do pečiva a potom sa pridajte vajcia. Vymastíme a vysypeme plech. Nalejeme na neho cesto a pečieme na 150 stupňov po dobu 15-20 minút. Vyskúšame špajľou.

Na krém rozmiešame pudingový prášok v mlieku, pridajte polovicu cukru, a na miernom ohni, za stáleho miešania privedieme k varu. Keď vychladne, pridajte vanilkový cukor, a zvyšný cukor a primiešajte kyslou smotanou. Piškótu pozdĺžne rozkrojte na tri pláty.

Poskladajte múčnik v štýle korpus, krém, korpus, krém, korpus. Na posledný plát rozpustite čokoládu s olejom.

Zdieľajte tento super recept na čokoládový koláč s kyslou smotanou aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

zdroj: sussunkfozzunkfinomat.blogspot.com

You Might Also Like