Šťavnaté karbonátky, so sviežou omáčkou a zemiakmi vo vnútri, keď len raz ochutnáte, budete ich pripravovať veľmi často

Tieto karbonátky vyzerajú dobre na prvý pohľad! Kocky zemiakov umiestnené vnútri a svieži omáčkou robí mleté mäso ešte šťavnatejšie. Tieto karbonátky sa nebudete hanbiť dať na slávnostný stôl.

INGREDIENCIE PRE karbonátky:


500 g mletého akýchkoľvek mäsa
2 lyžice polo. múky
0.5 l mlieko
2 vajcia
1 stredne veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
2 veľké zemiaky

PRÍSADY NA omáčku:
1 stredne veľká cibuľa
1 polievková lyžica múky
1 polievková lyžica vody
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 lyžice krém (kyslá smotana môže byť)
soľ, korenie a všetky koreniny podľa chuti

PRÍPRAVA:


1) Pripravte si plnku. Vyšľahajte vajcia, pridáme mlieko. Cibuľa a cesnak jemne rozomelie, miešame s mletým mäsom, soľ a korenie pridáme podľa chuti, múku, všetko dôkladne premiešame.

2) Zemiaky balíme do mäsa podľa obrázka.

3) Okraje zatlačíme aby sa počas varenia kotlety nerozpadlo.

4) Smažiť karbonátky v rastlinnom oleji do zlatista.

5) Pripravte si omáčku. Naškriabal cibuľu a osmažíme na panvici, kde v oleji v ktorom sme robili karbonátky. Vo vode rozpustíme paradajkový pretlak, smotanu, múku, dôkladne premiešajte, aby sa zabránilo hrudky. Nalejte do panvice do oleja.

6) Soľ, pridáme obľúbené korenie, a dusíme 5 minút pod pokrievkou, a potom zalejeme tieto karbonátky omáčkou.

Potom dať kotlety po dobu 20 minút do rúry pečieme pri teplote 180-200 stupňov.

 

Dobrú chuť!

zdroj: myjsmezeny.cz

You Might Also Like