Šťavnatá, rýchla a jednoduchá. Neodolateľná oriešková roláda bez múky s kyslou smotanou, musíte si ju už pri pohľade zamilovať

Zdieľať článok na

Šťavnatá, rýchla a jednoduchá. Neodolateľná oriešková roláda bez múky s kyslou smotanou, musíte si ju už pri pohľade zamilovať

Budeme potrebovať:


4 ks – vajíčka
4 lyžice – Kr. cukru
1 balíček – vanilkového cukru
50 g – mletých vlašských orieškov
200 g – kyslej smotany
práškový cukor na posypanie

Postup:


1) Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme balíček vanilkového cukru a Kr. cukor. Keď dostaneme tuhú lesklú penu, pridáme vidličkou rozmiešané žĺtky a nakoniec len zľahka primiešame mleté vlašské oriešky.

2) Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme tenkú vrstvu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 12-15 minút pri teplote 180 stupňov.

3) Ihneď po upečení vyberieme z plechu, stiahneme papier na pečenie (ak sa vám nedarí stiahnuť papier hneď, prikryte cesto navlhčenou utierkou a chvíľu počkajte. Potom papier pôjde dole hneď).

4) Kyslú smotanu ochutíme cukrom podľa chuti (pre zdravší variant môžete použiť aj med alebo iné sladidlo) a natrieme na cesto. Zrolujeme a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

zdroj: myjsmezeny.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like