Šťavnatá mäsová roláda plnená vajcom, mozzarellou a bylinkami v chrumkavom cestíčku! JEDNODUCHÝ RECEPT

Spread the love

Rolády či už v sladkej alebo slanej podobe sú veľmi populárnym jedlom. Slané zvyčajne plnené mäsom, syrom, alebo napríklad zeleninou predstavujú skvelé hlavné jedlo, ktoré je skvelé doplniť potom napríklad kokosovou roládou ako dezertom.

Zatiaľ čo na sladké rolády je receptov všade plno, na tie slané je ich pomerne málo. Ten nižšie uvedený je však vynikajúci a naviac rýchly. Vyskúšajte kombináciu mletého mäsa, vajec a chrumkavého cesta!

Zloženie

650 g mletého mäsa
hotové cesto (lístkové)
15 g cesnaku
6 vajec
50 g mozzarelly
35 g petržlenovej vňate
soľ

Príprava

Vajíčka uvarte. V miske zmiešajte mleté ​​mäso s cesnakom, cibuľou a korením. Pridajte jedno surové vajce a petržlenovú vňať, dobre premiešajte. Mozzarellu nakrájame na 9 kúskov. Na plech s papierom na pečenie položte cesto a naplňte ho mletým mäsom. Pridajte mozzarellu a vajcia doprostred a zakryte opäť mäsovou zmesou. Cesto pozdĺžne narežte a zabaľte cez mäso tak, aby nikde nevyčnievalo. Celú roládu potrite rozšľahaným vajcom a pečte 30 minút pri 180 stupňoch.

zdroj: bucatarul.eu

You Might Also Like