Starý recept od babičky na nakladané uhorky bez octu a sterilizácie. Tie z obchodu už nekúpite

women's hands holding a jar of salted, pickled cucumbers, pickles, food

Zdieľať článok na

Nakladané uhorky radi jeme, no ich príprava je niekedy až príliš zdĺhavá. Preto Vám ponúkame recept, v ktorom zmiznú všetky tieto problémy. Na varenie používame iba prírodné prísady a žiaden ocot. 

Ingredience:
1kg uhoriek
2 súkvetia kôpru
3 listy chrenu
3 dubové listy
2 čerešňové/višňové listy
2 listy čiernych ríbezlí
3 bobkové listy

6 zrnká čierneho korenia
3 klinčeky
1 strúčik cesnaku
1 paprikový struk
4 polievkové lyžice soli
3 polievkové lyžice horčicového prášku

Príprava:
1.)
 Na dno 3-litrovej nádoby dajte bylinky, koreniny, korenie a cesnak.
2.) Potom čo najtesnejšie naplňte nádobu uhorkami.
3.) Pripravte si slaný nálev: 2 litre vriacej vody zmiešajte so soľou a následne ňou zalejte uhorky.

4.) Počas procesu fermentácie sa objaví pena, ktorú budete musieť odstrániť. Po dvoch dňoch pridajte 2 polievkové lyžice horčicového prášku. Znova zatvorte nádobu a pretrepte ju tak, aby sa horčica dobre zmiešala s nálevom.
5.) Čakajte ďalších 6 hodín.
6.) Po uplynutí tejto doby nalejte slaný nálev do hrnca a dajte ho variť 5 minút. Opäť rovnakým spôsobom zalejte uhorky a uzavrite ich. Uhorky uchovávajte na chladnom mieste celú zimu.

Dúfame, že vám tento overený recept na nakladané uhorky pomohol. Nezabudnite ho zdieľať s priateľmi.

ZDROJtakprosto.cc


Zdieľať článok na

You Might Also Like