Tento recept som si priviezla pred rokmi z dovolenky a chce ho každý, kto ho ochutnal
Geniálny príloha, ktorá je v skutočne úplne jednoduchá na prípravu. Stačí len nakrájať, preliať jogurtom a dať do rúry. Určite to vyskúšajte bude Vám to zaručene chutiť!
Čo budeme potrebovať:
4 väčšie zemiaky
200 g hustého bieleho jogurtu
2-3 strúčiky cesnaku
Soľ, korenie podľa chuti
100 g strúhaného syra
olivový olej
Postup:
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. V miske zmiešame jogurt s prelisovaným cesnakom, soľou, korením a olivovým olejom – trochu oleja si odložíme na vymazanie menšej zapekacej misy.
Zemiaky zľahka osolíme a prvú vrstvu uložíme na dno plechu.
Potrieme časťou jogurtovej omáčky, prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakov a takto pokračujeme, kým nespotrebujeme všetky prísady.
Poslednú vrstvu by mala tvoriť jogurtová omáčka. Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 170 stupňov pečieme 50 minut. Potom alobal zložíme.
Posypeme syrom a necháme zapiecť pri teplote 200 stupňov asi 10 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť!