Špeciálny recept na langoše podľa mojej mamy – úžasne dlho vydržia!

Spread the love

Úžasné langoše, roky odskúšané – recept, ku ktorému sa vždy vrátime. Jednoducho langoše mojej mamy.

Potrebujeme (cesto na 4-5 dní):

1 kg hladkej múky

2 vajcia

400 ml mlieka

250 g kyslej smotany

4 lyžičky soli

50 g droždia

1 kocka cukru

Na dochutenie:

kečup, cesnak, syr…

Postup:

Najlepšie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problém, keď je niekto veľmi hladný smažiť aj hneď ale odležané cesto je naozaj fantázia. Do vlažného mlieka s cukrom dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto. Dáme do väčšieho mikroténového sáčku a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam cesto takto vydrží aj týždeň (odporúčam tak max 5 dní). A pre tých ktorí nevydržia, cesto hneď smažia na rozpálenom tuku, stačí keď sa na jeden langoš odoberie cca hrsť cesta a smažíme spôsobom: prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, prípadne úplne bez pokrievky, ale dávame pozor, aby sa nám langoše nepripálili . Podávame obložené kečupom, syrom a potreté cesnakom.

Želáme vám dobrú chuť!

You Might Also Like