Špagety pred výplatou pripravené za 10 minút s božskou omáčkou

Zdieľať článok na

ingrediencie

  • 1 balenie kvalitných cestovín
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 200 g parmezánu
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • Soľ a korenie

postup prípravy

  1. Rovnako ako akýkoľvek iný recept na špagety, aj tento je potrebné začať omáčkou. To preto, aby bola pripravená a cestoviny sa s ňou mohli len zmiešať. Základom je olej, na ktorom budete pomaly opekať nakrájané strúčiky cesnaku. Potom pridajte tiež nakrájanú petržlenovú vňať a smotanu, ktorú prehrejete. Panva dáte stranou a pustíte sa do prípravy cestovín.
  2. Keďže existuje celý rad druhov a výrobcov, odporúčame sa pozrieť na obal a variť podľa návodu. Pozor na správna čas. Cestoviny by mali byť takzvane al dente. Teda na skus. Akonáhle sú hotové, môžete ich precediť a vhodiť ich do pripravenej omáčky.
  3. Omáčku spolu s cestovinami začnite postupne zahrievať. Po nasypaní cestovín dôjde k tomu, že začnú výrazne sáknout smotanu a vodu. Preto pridajte poslednú ingredienciu v podobe kuracieho vývaru. Ďalej chvíľu povarte, aby sa prepojili chute a všetko dostalo požadovanú konzistenciu, ktorá by nemala byť ani riedka, ani príliš hustá. V tú chvíľu je váš recept na špagety u konca. Cestoviny naservírujte, posypte je parmezánom a môžete ochutnať. V prípade potreby dosoľte alebo okoreňte.

zdroj: irecept.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like