Snehová perinka: Tento koláčik je hotový za 15 minút, ale vypadá tak krásne, že zatieni aj zložité pečené zákusky.

Spread the love

Tento koláčik (alebo zákusok) je hotový za 15 minút, ale vyzerá tak krásne, že zatieni aj zložité pečené zákusky.

Potrebujeme:

660 ml smotany na šľahanie 33% + stužovač
500 g mascarpone syra
2 polievkové lyžice práškového cukru
podlhovasté piškóty alebo aj obyčajné – prípadne iné sušienky na základňu
akékoľvek biele dražé cukríky na vrch (ja som mala smotanovou príchuť)

Postup:

Dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom a stužovačom. Našľaháme si aj mascarpone syr a zmiešame so šľahačkou. Na spodok formy na pečenie 24 x 28 cm navrstvíme piškóty (alebo iné sušienky). Na piškóty navrstvíme väčšinu krému, na krém opäť piškóty – môžeme pokvapkať kávou a zvyšok krému. Na krém uložíme biele cukríky, ak nemáte guľaté, môžete skúsiť aj marshamallow, podľa toho, čo doma nájdete. Dáme aspoň na 3 hodiny vychladiť.
Želáme vám dobrú chuť!

Zdroj: obzarciuch.pl

You Might Also Like