Smotanový makový koláč s luxusnou chuťou: Pečte do zlatista a navrch pridajte…

Ak sa v kuchyni pohybujete často a pečiete rôzne dobroty, iste vás to stojí peniaze. Príprava niektorých dezertov vyžaduje drahé suroviny, či suroviny exotického pôvodu, takže sa taká dobrota predraží.

Ak by ste si radi doma pripravili tortu, ktorá nevyžaduje žiadne drahé ingrediencie, ale naopak využíva také, ktoré nájdete v každej špajzi, iste si tento recept obľúbite. Jedná sa jednoduchý makový koláč, ktorý chutí skvele.

Zloženie

Cesto

450 g múky
150 g cukru
3 žĺtky
1 prášok do pečiva
200 g margarínu (alebo 150 g masti)
balenie kyslej smotany

Náplň

200-250 g maku
20 g cukru
100 g roztaveného margarínu
200 ml mlieka
150 g múky
3 vyšľahané bielky
1 prášok do pečiva

Príprava

Zmiešajte všetky prípravy na cesto, premiešajte a rozdeľte ho na dve časti.

Polovicu cesta rozvaľkajte a umiestnite do natretého plechu na pečenie. Pripravte makovú náplň z uvedených ingrediencií a premiešajte. Všetku náplň navrstvite na prvý list cesta. Druhým rozváľaným cestom zakryte makovú náplň. Upečte koláč dozlatista. Povrch môžete ozdobiť podľa chuti.

You Might Also Like