Smotanové zemiaky Carbonara s mäsom, cibuľou a parmezánom! Príprava zaberie len 30 minút!

Spread the love

Špagety Carbonara iste každý pozná. Počuli ste už však o zemiakoch Carbonara? Ide o smotanové zemiaky s mäsom, cibuľou a parmezánom.

Tento recept si zamilujete už len preto, že všetko navrstvíme do zapekacej misky a viac sa o zemiaky nestaráte.

Potom už si na tanieri vychutnáte jemné smotanové zemiaky, ktoré po Vás rodina bude vyžadovať často.

INGREDIENCIE:

1 kg zemiakov
150 g morčacieho mäsa
1 malá cibuľa
300 ml smotany na varenie
100 g parmezánu
1 vajce
Soľ a korenie
nasekaná petržlenová vňať
2-3 plátky slaniny
maslo

 

POSTUP:


1) Predhrejte si rúru na 200 stupňov a prichystajte si zapekaciu misu. Zemiaky oškrabeme a vcelku je uvaríme v osolenej vode. Dajte si pozor, aby ste ich nerozvarili.

2) Po uvarení je naskladajte do misky. Zmiešajte vajcia, smotanu, soľ a korenie.

3) Cibuľu nakrájajte na drobno a na oleji v panvici smažte, než sklovita. K nej potom pridajte morčacie mäso. Slaninu opražte na inej panvici.

4) Na zemiaky teraz dajte plátky masla. Potom pripravené zemiaky s maslom zalejte smotanovou omáčkou. Túto omáčku zasypeme cibuľou.

5) Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a dáme piecť na 30 minút. Pred koncom vytiahnite, zasypte parmezánom a nechajte ešte chvíľu dopiecť.

 

Zdieľajte tento super recept na smotanové zemiaky Carbonara aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

zdroj: vychytavkov.cz / ketkes.com

You Might Also Like