Slimáčiky zo zemiakového cesta podľa mojej babky: Jednoduché a výborné!

Vždy hľadáme nové a vzrušujúce spôsoby, ako obohatiť našu kuchyňu. Predstavujeme vám tajný recept mojej babičky, ktorý vám umožní ochutnať zemiakové slimáky ako nikdy predtým. Tento lahodný snack je jednoduchý na prípravu a vynikajúci na chuť. Môžete ho pripraviť ako rýchlu desiatu alebo ako chutný snack pre návštevy.

Ingrediencie:

  • 3 stredné zemiaky
  • 3 pláty lístkového cesta
  • 50 ml mlieka
  • Polovička zväzku petržlenovej vňate
  • 100 g syra podľa vlastnej chuti
  • 1 čajová lyžička soli

Na omáčku:

  • 2 vajcia
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 4 polievkové lyžice jogurtu

Na posypanie:

  • sezamové semienka

Postup:

  1. Začíname tým, že ošúpané zemiaky nakrájame na malé kúsky a varíme v hrnci do mäkka.
  2. Uvarené zemiaky potom roztlačíme v miske na zemiakovú kašu.
  3. Do tejto zemiakovej kaše pridáme mlieko, nastrúhaný syr, nakrájanú petržlenovú vňať a soľ. Pomocou špachtli všetko dôkladne premiešame.
  4. V ďalšej miske vyšľaháme vajcia, jogurt a olej do hladka.
  5. Na pracovnú plochu položíme plát cesta, potrieme ho vyšľahanou omáčkou a pokryjeme druhým plátom cesta. Opakujeme s tretím plátom cesta.
  6. Na posledný plát cesta nanesieme zemiakovú zmes a rovnomerne ju rozotrieme.
  7. Cesto potom zrolujeme a rozdelíme na dve polovice.
  8. Rolky cesta preložíme na tácku, prekryjeme fóliou a vložíme do mrazničky na hodinu.
  9. Potom cesto nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky.
  10. Slimáky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokiaľ sa vám všetky slimáky nezmestia na plech, vložte ich do vrecka a uložte do mrazničky na neskôr.
  11. Na povrch slimákov nanesieme zvyšok pripravenej omáčky.
  12. Nakoniec slimáky posypeme sezamovými semienkami pre krásny vzhľad a chrumkavú textúru.
  13. Plech s pripravenými slimákmi vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 35 minút, alebo kým slimáky nezískajú zlatohnedú farbu.
  14. Hotové zemiakové slimáky poukladáme na tanier a môžeme servírovať. Sú ideálne ako snack alebo ako súčasť večere. Dobrú chuť!

 

Video recept:

zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

You Might Also Like