Slávnostný orechový koláč s kokosom, smotanou a tým najjemnejším krémom – ľahký a veľmi lahodný dezert!

Zdieľať článok na

Ľahký a veľmi lahodný dezert  si obľúbite už po prvom upečení.  Ku káve, alebo čaju sú kúsky tohto koláča úplným pokušením.

Potrebujeme:

Na cesto:

6 bielkov
6 lyžíc cukru
100 g kokosu
100 g orechov
100 g múky
Prášok do pečiva

Na krém:

6 žĺtkov
6 lyžíc cukru
2 lyžice masla
Smotana na šľahanie
2 čokolády na varenie

Postup:

  1. Z bielkov vymiešajte tuhý sneh. Zvyšok surovín zmiešajte v mise. Nakoniec pridajte opatrne sneh. Dajte na vymastený a vysypaný plech vymiešané cesto.
  2. Pečte na 190 stupňov po dobu 15 minút. Vyšľahajte si smotanu dotuha a dajte do chladničky. Teraz začnite na krém zahrievať žĺtky.
  3. Za stáleho miešania na miernom plameni pridajte aj zvyšné ingrediencie. Varte a vymiešajte do hustého krému. Ihneď odstavte.
  4. Na upečené cesto dajte tmavý krém. Navrch smotanu. Môžete posypať čokoládovými hoblinkami. Dobrú chuť!

Zdroj: coolinarika.com


Zdieľať článok na

You Might Also Like