Slávnostné šampiňóny s cesnakom a bazalkou. Stačí len niekoľko ingrediencií – neuveriteľne lahodná chuť! Moja návšteva už nič iné nechce!

Dnes Vám predstavujeme recept na opečené huby, ktoré sú bleskurýchlo hotové. Potrebujete len malé množstvo ingrediencií a pritom sú huby neuveriteľne chutné.Takto pripravené huby môžete tiež naservírovať ako predjedlo pri slávnostnej príležitosti.

Šafrán a mierne korenistá chuť zapôsobí na každého! Uvidíte, že na týchto lahodných hubách si pochutí celá Vaša rodina!

INGREDIENCIE

  • 800 g ľubovoľných húb
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica talianskej zmesi korenia (sušená bazalka, sušená majorán, oregano, rozmarín, sladká paprika)
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie
  • 40 ml balzamikového octu

POSTUP

  1. Hríbiky nakrájajte na menšie kúsky. Ak sú huby malé, nemusíte ani krájať.
  2. Zmiešajte cesnak s olejom, soľou a zvyšným korením, vylejte výslednú pikantnú zmes na huby, dobre premiešajte a nechajte stáť 20 minút.
  3. Umiestnite huby do olejom vymastenej zapekacej misy a vložte do predhriatej rúry. Pečte na 200 stupňov po dobu 15 až 20 minút.

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like