Skvelé pirohy s mäsom si obľúbi celá vaša rodina!

Zdieľať článok na

Dnes sa s vami podelíme o recept z Litvy. Tieto zemiakové ceppelíny nemožno porovnávať s inými potravinami – sú však blízko mäsových knedlíkov, pirohov alebo zemiakových marshmallows. Odporúčame podávať túto pochúťku s kyslou smotanou alebo maslom. Najlepšia chuť s roztaveným maslom, slaninou a smaženou cibuľkou.

Potrebujete:
12 zemiakov
1 vajíčko
65 g pšeničnej múky
300g mletého bravčového mäsa
1 lyžička škrobu
Soľ a korenie podľa chuti

Postup:
1) Polovicu zemiakov pripravte a potom z nich spravte kašu.

2) Zvyšné zemiaky postrúhajte a vytlačte prebytočnú šťavu.

3) Zemiaky zmiešajte s varenými zemiakmi a strúhanými, pridajte škrobovú šťavu, suchý škrob, múku, vajce, korenie a dobre premiešajte.

4) Z výsledného cesta pripravte menšie placky, do každej vložte lyžicu mletého mäsa, pretlačte cesto cez okraje a vytvorte požadovaný tvar, ako je znázornené.

5) Vložte vodu do hrnca a pridajte k varu. Varíme 15 minút,

Hotovo!

zdroj: ezy.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like