Už ste počuli o škoricovo-jablkových slimákoch z kysnutého cesta? Tento recept prináša neskutočne chutný dezert, ktorý si zamiluje celá vaša rodina. Ideálny k čaju alebo kávičke, tento dezert je jednoduchý na prípravu a zároveň rozvoňa celú kuchyňu. A pozor, zmizne zo stola rýchlosťou blesku!
Recept sme našli na youtube kanáli Appetizing.tv-Baking Recipes a prinášame ho aj pre vás.
Ingrediencie
Cesto:
- 500 g hladkej múky
- 15 g sušeného droždia
- 80 g masla
- 1 vajce + 1 žĺtok
- 300 ml mlieka
- 100 g kryštálového cukru
- 5 g soli
Náplň:
- 4 jablká
- 150 g kryštálového cukru
- 5 g škorice
- 1 vaječný bielok
- 5 ml mlieka
Postup
- Pripravte si cesto: zmiešajte mlieko, cukor, soľ a sušené droždie v miske a nechajte kvasiť 15 minút na teplom mieste. Pridajte celé vajce a žĺtok.
- Pridajte múku a zmäknuté maslo, vymiešajte kompaktné cesto a nechajte kysnúť 40 minút pod bavlnenou utierkou.
- Vyvaľkajte cesto a pripravte náplň: ošúpte jablká, vyrežte jadrovníky a nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Poduste nastrúhané jablká s cukrom a škoricou na panvici a navrstvite náplň rovnomerne na cesto.
- Narežte cesto na hrubšie pásy a zrolujte do tvaru slimákov.
- Položte slimáky na plech vyložený papierom na pečenie a potrite zmesou z bielka a mlieka.
- Pečte 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.
Dobrú chuť!
Videorecept: