Škoricovo-jablkový koláč od mojej kamarátky z Moravy: Pripravujeme ho už pravidelne!

Už ste počuli o škoricovo-jablkových slimákoch z kysnutého cesta? Tento recept prináša neskutočne chutný dezert, ktorý si zamiluje celá vaša rodina. Ideálny k čaju alebo kávičke, tento dezert je jednoduchý na prípravu a zároveň rozvoňa celú kuchyňu. A pozor, zmizne zo stola rýchlosťou blesku!

Recept sme našli na youtube kanáli Appetizing.tv-Baking Recipes a prinášame ho aj pre vás.

Ingrediencie

Cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 15 g sušeného droždia
  • 80 g masla
  • 1 vajce + 1 žĺtok
  • 300 ml mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 5 g soli

Náplň:

  • 4 jablká
  • 150 g kryštálového cukru
  • 5 g škorice
  • 1 vaječný bielok
  • 5 ml mlieka

Postup

  1. Pripravte si cesto: zmiešajte mlieko, cukor, soľ a sušené droždie v miske a nechajte kvasiť 15 minút na teplom mieste. Pridajte celé vajce a žĺtok.
  2. Pridajte múku a zmäknuté maslo, vymiešajte kompaktné cesto a nechajte kysnúť 40 minút pod bavlnenou utierkou.
  3. Vyvaľkajte cesto a pripravte náplň: ošúpte jablká, vyrežte jadrovníky a nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  4. Poduste nastrúhané jablká s cukrom a škoricou na panvici a navrstvite náplň rovnomerne na cesto.
  5. Narežte cesto na hrubšie pásy a zrolujte do tvaru slimákov.
  6. Položte slimáky na plech vyložený papierom na pečenie a potrite zmesou z bielka a mlieka.
  7. Pečte 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.

Dobrú chuť!

Videorecept:


zdroj:Appetizing.tv-Baking Recipes

You Might Also Like