Škoricové slimáky s jablkami: Tajný recept z pokladnice mojej babičky!

Nemáte chuť na bežné pečivo? Hľadáte niečo výnimočné, čo zaujme svojou chuťou aj vôňou? Objavte náš jedinečný recept na škoricové slimáky s jablkovou plnkou. Toto pečivo je nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu a poteší každého milovníka jablkovej a škoricovej kombinácie.

Ingrediencie:

  • 20 g čerstvého droždia
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru
  • 45 g kukuričného škrobu
  • 12 g vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce

Na plnku:

  • olej na vymastenie
  • 2-3 jablká
  • 1 polievková lyžica škorice
  • 70 g masla
  • 150 g hnedého cukru

Rozmery pekáča: 27 cm x 22 cm

Postup prípravy:

  1. Začneme prípravou kvásku. V teplom mlieku rozpustíme droždie, cukor a 3 lyžice múky. Prikryjeme a necháme 10 minút nakysnúť.
  2. Do kvásku pridáme vajce a kukuričný škrob, múku, štipku soli a vypracujeme jednotné cesto. Necháme prikryté podkysnúť po dobu 30 minút.
  3. Medzitým si očistíme a na plátky nakrájame jablká.
  4. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a nakrájame na pásiky.
  5. Pásiky potrieme zmäknutým maslom, posypeme hnedým cukrom, škoricou a uložíme na nich plátky jabĺk.
  6. Pásiky zrolujeme a vytvoríme tak slimáky.
  7. Misu vymastíme olejom a uložíme do nej slimáky.
  8. Pečieme pri teplote 180°C po dobu 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť a veľa zábavy pri pečení týchto úžasných škoricových slimákov s jablkovou plnkou!

Videorecept:

zdroj: Einfache Rezepte

You Might Also Like