Nemáte chuť na bežné pečivo? Hľadáte niečo výnimočné, čo zaujme svojou chuťou aj vôňou? Objavte náš jedinečný recept na škoricové slimáky s jablkovou plnkou. Toto pečivo je nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu a poteší každého milovníka jablkovej a škoricovej kombinácie.
Ingrediencie:
- 20 g čerstvého droždia
- 3 lyžice hladkej múky
- 500 g hladkej múky
- 300 ml mlieka
- 1 polievková lyžica kryštálového cukru
- 45 g kukuričného škrobu
- 12 g vanilkového cukru
- štipka soli
- 1 vajce
Na plnku:
- olej na vymastenie
- 2-3 jablká
- 1 polievková lyžica škorice
- 70 g masla
- 150 g hnedého cukru
Rozmery pekáča: 27 cm x 22 cm
Postup prípravy:
- Začneme prípravou kvásku. V teplom mlieku rozpustíme droždie, cukor a 3 lyžice múky. Prikryjeme a necháme 10 minút nakysnúť.
- Do kvásku pridáme vajce a kukuričný škrob, múku, štipku soli a vypracujeme jednotné cesto. Necháme prikryté podkysnúť po dobu 30 minút.
- Medzitým si očistíme a na plátky nakrájame jablká.
- Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a nakrájame na pásiky.
- Pásiky potrieme zmäknutým maslom, posypeme hnedým cukrom, škoricou a uložíme na nich plátky jabĺk.
- Pásiky zrolujeme a vytvoríme tak slimáky.
- Misu vymastíme olejom a uložíme do nej slimáky.
- Pečieme pri teplote 180°C po dobu 25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť a veľa zábavy pri pečení týchto úžasných škoricových slimákov s jablkovou plnkou!
Videorecept:
zdroj: Einfache Rezepte