Škoricové fánky, ktoré si zamilujete: Krehké zvonku, neodolateľne lahodné a jedna sa vám nebude zdať dosť!

Škorica patrí medzi neoddeliteľnú súčasť jesenných pochúťok. Pre všetkých milovníkov tejto aromatickej koreniny máme pripravený skvelý recept z YouTube, ktorým potešíte deti aj dospelých maškrtníkov. Po vyskúšaní týchto neodolateľných škoricových fánkov si vás budú všetci chcieť držať za slovo!

 

Ingrediencie:

  • 1 vajce
  • 2 PL masla (25 g)
  • 1 PL kypriaceho prášku do pečiva (14 g)
  • 90 g kryštálového cukru
  • 110 ml mlieka, vody alebo pomarančového džúsu
  • 1/4 ČL soli
  • 340 g hladkej múky

Na posypanie:

  • práškový cukor
  • škorica

Príprava:

  1. V mise rozšľaháme vajce, pridáme maslo, kypriaci prášok a cukor. Potom zmes zalejeme mliekom, pomarančovým džúsom alebo vodou.
  2. Pridáme 1/4 čajovej lyžičky soli a postupne vmiešame múku.
  3. Zmes premiesime a vytvoríme hladké, kompaktné cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
  4. Prvú časť cesta preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme na placku s priemerom približne 27 cm a hrúbkou asi 0,5 cm.
  5. Cesto potom nakrájame na širšie pásy, ktoré ešte rozdelíme na menšie časti. Na každom kúsku urobíme špicu a v strede vyrežeme otvor. Cez tento otvor prevlečieme jeden koniec a prevrátime.
  6. Na panvici rozohrejeme väčšie množstvo oleja a vyskúšame jeho teplotu malým kúskom cesta. Ak kúsok vypláva na povrch, olej je pripravený na vysmážanie.
  1. utierky, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  2. Nakoniec fánky obalíme v práškovom cukre zmiešanom so škoricou a môžeme ich servírovať.

 

Prajeme dobrú chuť!

Tento recept vám prinesie nielen neodolateľnú chuť, ale aj príjemnú atmosféru, ktorú voňavá škorica sľubuje. Pripravte si tieto krehké škoricové fánky pre svoju rodinu alebo priateľov a získajte ich srdcia na prvé sústo.

 

 

zdroj: Isamara Amâncio

You Might Also Like