Ak sa cítite oslabení alebo chorobne, máme pre vás osvedčený recept na silnú cesnakovú polievku, ktorá vám zaručene dodá energiu a podporí vaše zdravie.
Potrebujeme:
- 6 strúčikov cesnaku (na 1/2 l vody)
- cibuľu
- zemiaky
- vajíčko
- bujón
- soľ
- korenie
- majorán
- masť
- rasca celá
Postup:
- V hrnci na masti osmažte cibuľu do zlatista a zalejte vývarom. Ak nemáte vývar, použijte bujón rozmiešaný vo vode. Privedte do varu a zoslabte plameň.
- Ošúpte a nadrobno nakrájajte zemiaky. Uvarte ich zvlášť vo vode ochutenej soľou a rascou. Keď sú zemiaky polomäkké, preložte ich do polievky.
- Dôvod, prečo varíme zemiaky zvlášť, je ten, že zemiaky uvoľňujú škrob, ktorý by zhoršil chuť polievky.
- Do vriacej polievky vlejte rozšľahané vajíčko (alebo dve, podľa množstva vývaru) a miešajte, aby sa vajcia pekne rozťahali a vytvorili vaječné “nite” v polievke.
- Ochutíte čiernym korením, štipkou drvenej rasce a soľou. Povarte ešte zhruba 2 minúty a odstavte z ohňa.
- Až potom pridajte pretlačený cesnak (približne 6 strúčikov na 1/2 litra polievky, množstvo závisí aj na sile cesnaku) a nakoniec pridajte aj drvenú majoránku.
Silnú cesnakovú polievku môžete podávať aj so syrom alebo s krutónmi z chlebíka opečeného na panvici alebo upečeného v rúre. Dobrú chuť!
zdroj: Recepty bez brepty