Senzačná RAFFAELLO BÁBOVKA s vanilkovým krémom – chutí lepšie ako guličky z obchodu!

Je to síce trochu prácnejší recept ako býva recept na jednoduché bábovky, ale určite stojí za vyskúšanie. Vo vnútri sa skrýva vanilkové prekvapenie. Kto má rád kokos, ten si určite pochutná.

Cesto:

– 3 bielka,
– 3 lyžice kr. cukru,
– 1 lyžička vanilkového cukru,
– 200 g hladkej múky,
– 1 lyžička prášku do pečiva,
– 80 g bielej čokolády,
– 80 g masla,
– 150 ml mlieka,
– 50 g kokosu,
– 2 lyžice kyslej smotany.

Vanilkový krém:

– 4 lyžice kr. cukru,
– 80 + 30 ml mlieka,
– 2 lyžice smotanového pudingu,
– 3 žĺtka,
– 2 lyžice sušeného mlieka,
– 2 lyžičky vanilkového cukru,
– 1 lyžica kyslej smotany.

Glazúra:

– 100 g bielej čokolády,
– 3 lyžice oleja.

POSTUP:

1.
Najskôr si prirpavíme vanilkový krém. 80 ml mlieka osladíme cukrom a vanilkou, dobre premiešame a dáme variť na mierny oheň. 30 ml mlieka vymiešame so žĺtkami, pridáme kyslú smotanu, pudingový prášok, sušené mlieko a dobre premiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku. Túto hmotu tenkým prúdom a za stáleho miešania prelejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Občas premiešame, aby sa nevytvorila kôrka navrchu.

2.
Rúru vyhrejeme na 180 st. a pripravíme si bábovkovú formu o priemere 18 cm. Poriadne ju vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou.

3.
Bielu čokoládu rozpustíme spolu s maslom. V druhej miske bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, pridáme vanilku, preosiatu múku s práškom do pečiva a hmotu spojíme. Pridáme zmes rozpustenej čokolády a masla a metličkou premiešame. Nakoniec pridáme mlieko, kokos a kyslú smotanu.

4.
1/3 cesta nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 st. cca 15 – 20 minút. Potom cesto vyberieme a lyžicou navrstvíme krém tak, aby sa nedotýkal steny formy. Navrstvíme zvyšné cesto a pečieme ďalších 40-45 minút. Po upečení rúru vypneme a bábovku necháme pri otvorených dvierkach v rúre odležať 5 minút. Potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Až potom ju z formy vyberieme a vrch polejeme rozpustenou bielou čokoládou, do ktorej sme pridali 3 lyžice oleja a posypeme kokosom.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like