Predstavujeme vám recept, ktorý vás nenechá ľahostajnými. Táto roláda je tak výnimočná, že poteší každého, kto ju ochutná. Je to vynikajúce jedlo, ktoré si môžete pripraviť nielen na sviatky ako sú Vianoce alebo Veľká noc, ale aj na rodinné oslavy, párty či stretnutia s priateľmi.
Recept sme objavili na Youtube kanáli Ricette di Casa Mia a ide o skutočne výbornú kuraciu sekanú.
Potrebujeme:
- 600 g kuracích prsiek
- jarnú cibuľku
- chilli korenie
- mletú červenú papriku
- 2 vajcia
- 2 PL strúhanky
- 150 g varenej šunky
- 250 g údenej slaniny
- 75 g tvrdého syra
- mleté čierne korenie
- olivový olej
Na polevu:
- 2 PL medu
- 3 ČL mletej papriky
Postup:
- Kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy a v mixéri ich rozmixujeme na kašu.
- Kašu z kuracích prsiek premiestnime do väčšej misky.
- Do misky pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, chilli korenie, mletú papriku, vajcia a strúhanku. Všetko spolu rukou dôkladne premiešame.
- Na tvrdej podložke nakrájame na kocky šunku a slaninu, vložíme do mixéra a rozmixujeme.
- Šunkovo-slaninovú zmes pridáme do misky, pridáme nastrúhaný syr, vajce a čierne korenie. Všetko zamiešame.
- Plech vyložíme papierom na pečenie, polejeme ho olejom a roztlačíme naň kuraciu zmes do tvaru obdĺžnika. Na obdĺžnik nanesieme šunkovú zmes a zrolujeme do tvaru rolády. Papier na konci zatočíme.
- Roládu prenesieme do sklenenej pečiacej formy a potom ju umiestnime na plech. Pečieme ju v predhriatej rúre po dobu 50 minút pri teplote 180°C.
- Med a mletú červenú papriku zmiešame v malej mise a vytvoríme polevu.
- Upečenú roládu potrieme pripravenou medovo-paprikovou polevou a pečieme ešte ďalších 10 minút.
- Po upiecení roládu necháme vychladnúť a potom ju môžeme servírovať.
Chutnú stravu vám praje Plný hrniec, najobľúbenejší slovenský magazín o varení. Každý deň prinášame desiatky nových receptov na jednoduché, lacné a hlavne chutné pokrmy.
Nezabudnite sa prihlásiť na odber noviniek a zdieľať tento recept s priateľmi na Facebooku alebo cez WhatsApp.
Video recept:
zdroj: Ricette di Casa Mia