SEDLIACKA VÝPLATA – starodávny recept našich starých mám na veľmi chutné a lacné jedlo zo zemiakov.

Spread the love

Recept mám zo starej kuchárky, ktorú som si požičala od kamarátky. Je to veľká dobrota a hlavne rýchla. Mňam!

Ingrediencie:

500 g zemiakov
250 g kyslej kapusty (alebo sladkej)
2 klobásy
150 g údeného bôčika alebo anglickej slaniny
1 cibuľa soľ korenie rasca masť podľa potreby

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno, slaninu a klobásu na kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky uvaríme so soľou a rascou do mäkka.
Cibuľku na kúsku masti opečieme do zlatista. Nakrájanú kapustu mierne podlejeme a dusíme do mäkka. Hotové ľahko dosladíme.
Medzitým opečieme slaninu alebo bôčik s klobásou dochrumkava. Scedené zemiaky pridáme k opečenému bôčiku a chvíľu spoločne opekáme.
Nakoniec prisypeme kapustu a spoločne prehrejeme. Dochutíme korením, prípadne soľou a môžeme podávať. Ak nemáte kyslú kapustu, môžete robiť aj so sladkou kapustou, prípadne aj bez kapusty.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like