Potešte svoju rodinu a priateľov krémovým dezertom bez pečenia, ktorý je tak jednoduchý a rýchly, že ho môžete pripraviť aj v poslednej chvíli. Salkový cheesecake dvoch farieb je ideálny na oslavy, alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké.
Rýchly a lahodný recept na fantastický dezert z youtube:
Potrebujeme:
- 2 balenia kondenzovaného mlieka (2 x 397 g)
- 10 PL sušeného mlieka
- 3 PL kukuričného škrobu
- 200 g kyslej smotany
- 1 PL masla
- 500 ml mlieka
- 200 ml smotany na šľahanie
- orieškový krém
Na polevu:
- 200 g polosladkej čokolády
- 200 g šľahačkovej smotany
Postup:
- V hrnci na sporáku zmiešame kondenzované mlieko, sušené mlieko a škrob. Pridáme smotanu, maslo a mlieko.
- Na strednom až slabom ohni miešame, kým nám nevznikne krém. Potom ho preložíme do väčšej misy, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- Do vychladnutého krému postupne zamiešame šľahačku.
- Strany sklenenej formy alebo jednotlivých pohárov potrieme orieškovým krémom a prelejeme polovicou bieleho krému.
- Na vrstvu bieleho krému nanesieme orieškový krém a čiastočne zamiešame.
- Pridáme ďalšiu vrstvu krému a rovnakým spôsobom aplikujeme orieškový krém. Formu vložíme do chladničky.
- Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme do nej smotanu a dôkladne vymiešame. Polevu pridáme na vrch krému a rovnomerne rozotrieme. Dezert vložíme do chladničky na 15 minút.
- Po vychladnutí môžeme dezert dochutiť čokoládovými stružlinami krémom podľa chuti a môžeme servírovať. Tento dezert je dokonalým riešením pre teplé letné dni, keď sa môže stať osviežujúcou pochúťkou po zmrazení.Dobrú chuť!
zdroj: Gabriel Freitas