Salkový cheesecake dvoch farieb bez pečenia: Vychutnajte si tento osviežujúci dezert, ktorý zvládnete za pár minút!

Potešte svoju rodinu a priateľov krémovým dezertom bez pečenia, ktorý je tak jednoduchý a rýchly, že ho môžete pripraviť aj v poslednej chvíli. Salkový cheesecake dvoch farieb je ideálny na oslavy, alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké.

Rýchly a lahodný recept na fantastický dezert z youtube:

Potrebujeme:

  • 2 balenia kondenzovaného mlieka (2 x 397 g)
  • 10 PL sušeného mlieka
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 PL masla
  • 500 ml mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • orieškový krém

Na polevu:

  • 200 g polosladkej čokolády
  • 200 g šľahačkovej smotany

Postup:

  1. V hrnci na sporáku zmiešame kondenzované mlieko, sušené mlieko a škrob. Pridáme smotanu, maslo a mlieko.
  2. Na strednom až slabom ohni miešame, kým nám nevznikne krém. Potom ho preložíme do väčšej misy, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  3. Do vychladnutého krému postupne zamiešame šľahačku.
  4. Strany sklenenej formy alebo jednotlivých pohárov potrieme orieškovým krémom a prelejeme polovicou bieleho krému.
  5. Na vrstvu bieleho krému nanesieme orieškový krém a čiastočne zamiešame.
  6. Pridáme ďalšiu vrstvu krému a rovnakým spôsobom aplikujeme orieškový krém. Formu vložíme do chladničky.
  7. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme do nej smotanu a dôkladne vymiešame. Polevu pridáme na vrch krému a rovnomerne rozotrieme. Dezert vložíme do chladničky na 15 minút.
  8. Po vychladnutí môžeme dezert dochutiť čokoládovými stružlinami krémom podľa chuti a môžeme servírovať. Tento dezert je dokonalým riešením pre teplé letné dni, keď sa môže stať osviežujúcou pochúťkou po zmrazení.Dobrú chuť!

zdroj: Gabriel Freitas

You Might Also Like