Ryžové fašírky bez múky: Rýchly recept, ktorý očarí vás aj vašich blízkych!

Ak hľadáte nový a zaujímavý spôsob, ako pripraviť tradičné fašírky, tento recept na ryžové fašírky bez múky je presne to, čo potrebujete! Vďaka jemnej a chutnej kombinácii ingrediencií vás tento recept prekvapí neprekonateľnou chuťou. Navyše, je veľmi jednoduchý na prípravu a obľúbený aj medzi deťmi.

Ingrediencie:

  • 400 g ryže
  • 4 šálky vody
  • 1 ČL soli
  • 50 ml roztaveného masla
  • 3 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 400 g mletého mäsa
  • 1 ČL soli
  • mleté čierne korenie
  • mäsové korenie podľa chuti
  • 3 vajcia (na obal)
  • 2 PL kukuričného škrobu (na obal)
  • strúhanku (na obal)
  • rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

  1. Umytú ryžu vložte do rajnice, nalejte horúcu vodu, pridajte soľ a varíte na miernom ohni, kým sa voda neodparí.
  2. Vychladnutú ryžu preložte do misky, pridajte rozpustené maslo a vajcia. Dôkladne premiešajte lyžicou.
  3. Na oleji osmažte nakrájanú cibuľu na kocky. Pridajte mleté mäso, soľ, čierne korenie a mäsové korenie. Varíte na strednom ohni za miešania.
  4. Do malej misky s potravinovou fóliou dajte ryžu, rovnomerne vyformujte a do stredu vložte 1-2 PL mäsovej plnky. Pevne obalíte fóliou a vyformujte do guľky.
  5. Vo vedľajšej mise zmiešajte vajcia, škrob a metličkou miešajte, kým nezmiznú hrudky.
  6. Fašírky obalíte v tejto zmesi, následne v strúhanke a poukladajte na podložku.
  7. Na panvici zahrejte olej, vložte fašírky a smažte ich dozlatista. Po vysmažení ich položte na servítkou vystlanú tácku.

Ryžové fašírky bez múky sú pripravené na servírovanie.

zdroj: einfach lecker

You Might Also Like