Ak hľadáte nový a zaujímavý spôsob, ako pripraviť tradičné fašírky, tento recept na ryžové fašírky bez múky je presne to, čo potrebujete! Vďaka jemnej a chutnej kombinácii ingrediencií vás tento recept prekvapí neprekonateľnou chuťou. Navyše, je veľmi jednoduchý na prípravu a obľúbený aj medzi deťmi.
Ingrediencie:
- 400 g ryže
- 4 šálky vody
- 1 ČL soli
- 50 ml roztaveného masla
- 3 vajcia
- 1 cibuľa
- 400 g mletého mäsa
- 1 ČL soli
- mleté čierne korenie
- mäsové korenie podľa chuti
- 3 vajcia (na obal)
- 2 PL kukuričného škrobu (na obal)
- strúhanku (na obal)
- rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
- Umytú ryžu vložte do rajnice, nalejte horúcu vodu, pridajte soľ a varíte na miernom ohni, kým sa voda neodparí.
- Vychladnutú ryžu preložte do misky, pridajte rozpustené maslo a vajcia. Dôkladne premiešajte lyžicou.
- Na oleji osmažte nakrájanú cibuľu na kocky. Pridajte mleté mäso, soľ, čierne korenie a mäsové korenie. Varíte na strednom ohni za miešania.
- Do malej misky s potravinovou fóliou dajte ryžu, rovnomerne vyformujte a do stredu vložte 1-2 PL mäsovej plnky. Pevne obalíte fóliou a vyformujte do guľky.
- Vo vedľajšej mise zmiešajte vajcia, škrob a metličkou miešajte, kým nezmiznú hrudky.
- Fašírky obalíte v tejto zmesi, následne v strúhanke a poukladajte na podložku.
- Na panvici zahrejte olej, vložte fašírky a smažte ich dozlatista. Po vysmažení ich položte na servítkou vystlanú tácku.
Ryžové fašírky bez múky sú pripravené na servírovanie.
zdroj: einfach lecker