Ryžová bomba bez mäsa: Vynikajúce jedlo, ktoré musíte vyskúšať!

Ryža je skvelá príloha, ale čo ak by sme z nej vytvorili hlavné jedlo, ktoré by ste milovali ešte viac? Tento recept vám ukáže, ako pripraviť úžasnú ryžovú pochúťku bez mäsa, ktorá vás prekvapí svojou chuťou a jednoduchosťou prípravy. Nasledujte kroky v recepte a vytvorte jedlo, ktoré získava srdcia všetkých gurmánov.

Ingrediencie: Na ryžu:

  • 4 PL olivového oleja
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 šálky ryže
  • 2 ČL soli
  • 3 poháre vody

Na omeletu:

  • 3 vajcia
  • soľ
  • 2 PL olivového oleja

Na omáčke:

  • 3 PL olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/2 PL hladkej múky
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1,5 šálky vody (300 ml)
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • čili papričky
  • kari
  • sušená mätu

Postup:

  1. Papriky očistite, nakrájajte na malé kúsky a orestujte na 4 PL olivového oleja.
  2. Pridajte prepláchnutú a scedenú ryžu, osolte a opečte 2 minúty.
  3. Zalejte 3 pohármi vody, premiešajte, prikryte a varíte na slabom ohni do mäkka.
  4. Hotovú ryžu naberte do misky, utlačte a navrstvite na tanier.
  5. Rozklepnite vajcia do misky, pridajte soľ a vyšľahajte. Precedte cez sitko.
  6. Na panvici rozohrejte 2 PL olivového oleja a opečte vajíčkovú zmes s vytvoreným vzorom.
  7. Omeletou prikryte kopček ryže.
  8. Na panvici rozohrejte 3 PL olivového oleja, pridajte cesnak a opečte 1 minútu.
  9. Pridajte múku, premiešajte a opečte 2 minúty. Potom pridajte paradajkový pretlak a opečte ďalššiu minútu.
    1. Zalejte 300 ml vody a pridajte soľ, čierne korenie, čili papričky, kari a sušenú mätu. Dobre premiešajte.
    2. Touto omáčkou polejte pripravené jedlo a ozdobte podľa vlastného vkusu.
    3. Podávajte a vychutnajte si túto vynikajúcu ryžovú pochúťku bez mäsa!

    Dobrú chuť!

 

zdroj: GÜLSÜMÜN SARAYI TV

You Might Also Like