Ryža je skvelá príloha, ale čo ak by sme z nej vytvorili hlavné jedlo, ktoré by ste milovali ešte viac? Tento recept vám ukáže, ako pripraviť úžasnú ryžovú pochúťku bez mäsa, ktorá vás prekvapí svojou chuťou a jednoduchosťou prípravy. Nasledujte kroky v recepte a vytvorte jedlo, ktoré získava srdcia všetkých gurmánov.
Ingrediencie: Na ryžu:
- 4 PL olivového oleja
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 zelená paprika
- 2 šálky ryže
- 2 ČL soli
- 3 poháre vody
Na omeletu:
- 3 vajcia
- soľ
- 2 PL olivového oleja
Na omáčke:
- 3 PL olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 1/2 PL hladkej múky
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1,5 šálky vody (300 ml)
- soľ
- čierne mleté korenie
- čili papričky
- kari
- sušená mätu
Postup:
- Papriky očistite, nakrájajte na malé kúsky a orestujte na 4 PL olivového oleja.
- Pridajte prepláchnutú a scedenú ryžu, osolte a opečte 2 minúty.
- Zalejte 3 pohármi vody, premiešajte, prikryte a varíte na slabom ohni do mäkka.
- Hotovú ryžu naberte do misky, utlačte a navrstvite na tanier.
- Rozklepnite vajcia do misky, pridajte soľ a vyšľahajte. Precedte cez sitko.
- Na panvici rozohrejte 2 PL olivového oleja a opečte vajíčkovú zmes s vytvoreným vzorom.
- Omeletou prikryte kopček ryže.
- Na panvici rozohrejte 3 PL olivového oleja, pridajte cesnak a opečte 1 minútu.
- Pridajte múku, premiešajte a opečte 2 minúty. Potom pridajte paradajkový pretlak a opečte ďalššiu minútu.
- Zalejte 300 ml vody a pridajte soľ, čierne korenie, čili papričky, kari a sušenú mätu. Dobre premiešajte.
- Touto omáčkou polejte pripravené jedlo a ozdobte podľa vlastného vkusu.
- Podávajte a vychutnajte si túto vynikajúcu ryžovú pochúťku bez mäsa!
Dobrú chuť!
zdroj: GÜLSÜMÜN SARAYI TV