Vyskúšajte tento vynikajúci recept na domácu bravčovú konzervu, ktorá je ideálna na výlety, dovolenky alebo na rýchlu večeru. Stačí čerstvý chlebík a máte pochúťku ako lusk!
Ingrediencie:
- Bravčová krkovička (4-5 kg)
- Kúsok bravčového boku (0,5 kg)
- 6 strúčikov cesnaku
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- Sladká červená paprika
- Majoránka
- Mletý kmín
- Bobkový list
- Štamperlík vodky
Postup:
- Nakrájajte bravčovú krkovičku a bok na kocky.
- Premiešajte oba druhy mäsa v miske.
- Pridajte pretlačený cesnak, soľ, korenie, papriku, majoránku, kmín a bobkový list.
- Pridajte štamperlík vodky – tento špeciálny trik zabezpečí, že mäso bude ešte šťavnatejšie a chutnejšie!
- Dôkladne premiešajte zmes a prikryte ju fóliou. Nechajte odležať do druhého dňa.
- Pripravte si čisté poháre na zaváranie.
- Navrstvite mäso do pohárov a pevne ho postlačte lyžicou.
- Dolejte vodu centimeter pod okraj pohárov a zatvorte ich.
- Vložte poháre do väčšieho hrnca na zaváranie a dolejte horúcou vodou. Varíte dve hodiny pri maximálnej teplote 95 °C.
- Druhý deň zopakujte celý proces varu.
- Uchovávajte konzervy v pivnici alebo v komore.
Dobrú chuť!
zdroj: Recepty bez brepty