Rýchly recept na mäsové konzervy: Môžete ho podávať len s chlebom alebo mäso ohriať a pripraviť rýchly obed, keď máte nečakanú návštevu!

Vyskúšajte tento vynikajúci recept na domácu bravčovú konzervu, ktorá je ideálna na výlety, dovolenky alebo na rýchlu večeru. Stačí čerstvý chlebík a máte pochúťku ako lusk!

Ingrediencie:

  • Bravčová krkovička (4-5 kg)
  • Kúsok bravčového boku (0,5 kg)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Sladká červená paprika
  • Majoránka
  • Mletý kmín
  • Bobkový list
  • Štamperlík vodky

Postup:

  1. Nakrájajte bravčovú krkovičku a bok na kocky.
  2. Premiešajte oba druhy mäsa v miske.
  3. Pridajte pretlačený cesnak, soľ, korenie, papriku, majoránku, kmín a bobkový list.
  4. Pridajte štamperlík vodky – tento špeciálny trik zabezpečí, že mäso bude ešte šťavnatejšie a chutnejšie!
  5. Dôkladne premiešajte zmes a prikryte ju fóliou. Nechajte odležať do druhého dňa.
  6. Pripravte si čisté poháre na zaváranie.
  7. Navrstvite mäso do pohárov a pevne ho postlačte lyžicou.
  8. Dolejte vodu centimeter pod okraj pohárov a zatvorte ich.
  9. Vložte poháre do väčšieho hrnca na zaváranie a dolejte horúcou vodou. Varíte dve hodiny pri maximálnej teplote 95 °C.
  10. Druhý deň zopakujte celý proces varu.
  11. Uchovávajte konzervy v pivnici alebo v komore.

Dobrú chuť!

zdroj: Recepty bez brepty

You Might Also Like