Rýchly recept na karfiol: Už nikdy nebudete chcieť karfiol vyprážať, keď vyskúšate túto krémovú omáčku!

Predstavujeme vám recept na karfiol v krémovej omáčke, ktorý je jednoduchý, rýchly a chutný. Tento recept zmení váš pohľad na karfiol a príprava tejto lahôdky vám zaberie len 10 minút. Pripravte si túto vynikajúcu večeru a presvedčte sa sami, že karfiol môže byť skutočne lahodný!

Recept na karfiol v krémovej omáčke:

Ingrediencie:

  • 700 g karfiolu
  • 4 paradajky
  • 180 g tvrdého syra
  • 4 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 1 lyžička talianskych suchých byliniek
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • rastlinný olej na vymazanie formy

Postup:

  1. Očistite karfiol od listov a rozdeľte ho na menšie ružičky.
  2. Dajte vodu do hrnca, pridajte soľ a nechajte ju povariť. Potom pridajte karfiol a varíme 5-8 minút, aby nebol rozvarený, ale zmäkol.
  3. Karfiol scedíte a preložíte do vymastenej zapekacej misy. Ružičky karfiolu v mise zľahka roztlačte lyžicou.
  4. Rozšľahajte 4 vajcia vidličkou a pridajte soľ, korenie a bylinky. Potom vmiešajte mlieko a vytvorte zálievku.
  5. Nalejte zálievku na karfiol v mise a navrstvite nastrúhaný syr a nakrájané paradajky.
  6. Pečte pri teplote 190 stupňov Celsius po dobu 30 minút.
  7. Vyberte z rúry, nechajte chvíľu vychladnúť a môžete podávať. Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Rýchle a chutné

You Might Also Like