Predstavujeme vám recept na karfiol v krémovej omáčke, ktorý je jednoduchý, rýchly a chutný. Tento recept zmení váš pohľad na karfiol a príprava tejto lahôdky vám zaberie len 10 minút. Pripravte si túto vynikajúcu večeru a presvedčte sa sami, že karfiol môže byť skutočne lahodný!
Recept na karfiol v krémovej omáčke:
Ingrediencie:
- 700 g karfiolu
- 4 paradajky
- 180 g tvrdého syra
- 4 vajcia
- 200 ml mlieka
- 1 lyžička talianskych suchých byliniek
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- rastlinný olej na vymazanie formy
Postup:
- Očistite karfiol od listov a rozdeľte ho na menšie ružičky.
- Dajte vodu do hrnca, pridajte soľ a nechajte ju povariť. Potom pridajte karfiol a varíme 5-8 minút, aby nebol rozvarený, ale zmäkol.
- Karfiol scedíte a preložíte do vymastenej zapekacej misy. Ružičky karfiolu v mise zľahka roztlačte lyžicou.
- Rozšľahajte 4 vajcia vidličkou a pridajte soľ, korenie a bylinky. Potom vmiešajte mlieko a vytvorte zálievku.
- Nalejte zálievku na karfiol v mise a navrstvite nastrúhaný syr a nakrájané paradajky.
- Pečte pri teplote 190 stupňov Celsius po dobu 30 minút.
- Vyberte z rúry, nechajte chvíľu vychladnúť a môžete podávať. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Rýchle a chutné