Rýchly babičkin koláč: Rozpúšťa sa na jazyku!

Krémové dezerty sú jednoducho neodolateľné. A ak hľadáte recept na dokonalú krémovú tortu, nemusíte hľadať ďalej! Tento výnimočný dezert s mandľami vám určite rozpustí jazyk. Tento recept je našťastie veľmi jednoduchý, takže aj začiatočníci v kuchyni sa s ním dokážu vysporiadať. Pripravte si všetky potrebné ingrediencie a poďme na to!

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 50 ml mlieka
  • 150 g múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • Nastrúhaná citrónová kôra

Na krém:

  • 400 ml mlieka
  • 1 žĺtok
  • 70 g cukru
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 1 PL múky
  • Citrónová kôra
  • 20 g masla

Na ozdobenie:

  • Sušené mandle
  • Práškový cukor

Postup:

  1. Do väčšej misy pridajte vajcia a cukor. Spolu mixérom šľahajte 3-4 minúty.
  2. Potom za šľahania pridajte olej a mlieko.
  3. V miske preosejte múku s práškom do pečiva a nastrúhanou citrónovou kôrou.
  4. Všetko spolu šľahajte, kým nevznikne riedke cesto.
  5. Tortovú formu dôkladne potrite olejom, nanesite trochu múky a nalejte cesto.
  6. Formu s cestom vložte do predhriatej rúry na 30 minút pri teplote 180°C.
  7. Do hrnca pridajte mlieko, žĺtok, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, múku a všetko spolu rozšľahajte metličkou.
  8. Zmes dajte variť a miešajte dovtedy, kým nezhustne na krém, potom pridajte maslo a zmiešajte, kým sa neroztopí.
  9. Upečené cesto vyberte z formy, nanesite na neho krém pomocou cukrárskeho vrecka (prípadne mikroténového vrecka).
  10. Rozotrite po celej ploche.
  11. Na vrch krému nasypeme nasekané mandle, práškový cukor a môžeme servírovať.

 

Táto krémová torta je výborným dezertom na akúkoľvek príležitosť – od sviatkov až po rodinné oslavy. Ak chcete urobiť ešte väčší dojem, môžete ju ozdobiť čokoládou alebo ovocím.

A teraz, keď už viete, ako ju pripraviť, čítajte ďalej pre tipy, ako túto tortu ešte vylepšiť!

  1. Zalejte ju ovocím Ovocie môže byť skvelým doplnkom k krémovým dezertom. Pokiaľ chcete túto tortu ešte o niečo vylepšiť, môžete ju zalejeť ovocím, ako sú napríklad maliny, jahody alebo hrozno. Okrem toho to pridá aj skvelú farbu a chuť!
  2. Posypte ju čokoládou Čokoláda a krémové dezerty idú dokopy ako ruka v rukáve. Môžete posypať celú tortu čokoládou alebo ju ozdobiť na vrchu. Mliečna čokoláda, horká čokoláda, biela čokoláda – zvoľte si podľa svojich preferencií.
  3. Vyskúšajte rôzne druhy krému Tento recept využíva krém s príchuťou citróna, no nebojte sa experimentovať s rôznymi druhmi krému. Skúste napríklad vanilkový, karamelový alebo čokoládový krém. Možnosti sú nekonečné!
  4. Zmiešajte s ovocím Ak chcete pridať trochu čerstvosti a sviežosti k tejto krémovej torte, môžete do krému pridať niektoré druhy ovocia, ako sú napríklad marhule alebo broskyne. Týmto spôsobom získa vaša torta jedinečnú a zaujímavú chuť.
  5. Pridajte zopár oplatiek Keď chcete, aby vaša krémová torta vyzerala štýlovo a elegantne, môžete na ňu pridať niekoľko oplátkov. Všimnite si, ako oplatky skvele kontrastujú s krémom a dodajú torte nezameniteľný vzhľad.

Videorecept:

zdroj: Báječná vareška, Ricette Fatte In Casa

You Might Also Like