Rýchly a nadýchaný jablkový koláč: Ľahká príprava a neuveriteľne lahodná chuť!

Objavte recept na jemný a lahodný jablkový koláč, ktorý si vaše deti budú pýtať znova a znova. Tento koláč je jednoduchý na prípravu, a preto je ideálny aj pre začiatočníkov.

Tento úžasný recept na jablkový koláč sme našli na portáli retete-usoare.

Potrebujeme:

  • 4 jablká
  • 4 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • 350 g hladkej múky
  • 10 g prášku do pečiva

Na ozdobu:

  • práškový cukor alebo čokoládu

Postup:

  1. Vajcia vyšľaháme mixérom do peny.
  2. Postupne pridávame cukor a šľaháme na vysokých otáčkach po dobu 7-10 minút, až kým nezískame nadýchanú a objemnú hmotu.
  3. Za stáleho šľahania postupne pridávame (tenkým prúdom) rozpustené maslo (teplé, nie horúce) a mlieko.
  4. Do zmesi preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame špachtľou alebo mixérom na nízkych otáčkach.
  5. Jablká ošúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na malé kocky. Pridáme do cesta a premiešame špachtľou.
  6. Formu na pečenie vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme.
  7. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 200°C po dobu 15 minút. Pomocou špáradla skontrolujeme, či je hotový.
  8. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť a potom ho preložíme na tanier. Ozdobíme práškovým cukrom alebo rozpustenou čokoládou.

Dobrú chuť!

zdroj text+obrázok: retete-usoare

You Might Also Like