Ak milujete kávu a hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorý zaujme nielen svojou vôňou, ale aj chuťou, máme pre vás ideálny recept. Pripravte si tento krémový dezert so sušienkami a kávou, ktorý zaručene poteší vaše chuťové poháriky.
Recept na tento vynikajúci krémovo-sušienkový dezert sme našli na YouTube, a teraz sa s vami podelíme o postup prípravy:
Zoznam ingrediencií:
- 150 ml kávy
- 200 g maslových sušienok
- 500 ml mlieka
Na krém:
- 2 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 1 vrecko vanilkového pudingového prášku
- 100 ml mlieka
- 150 g masla
- 200 g šľahačky
- 50 g instantnej kávy
- 100 ml vody
Na polevu:
- 150 g čokolády
Postup prípravy:
- Na začiatok namočte sušienky do kávy a vyložte nimi dno formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
- Do misky rozbiťe vajcia, pridajte cukor, pudingový prášok a mlieko. Vyšľahajte metličkou.
- Zmes nalejte do hrnca s mliekom na sporáku a za tepla metličkou vyšľahajte na hustý krém. Potom nechajte odstáť 30 minút.
- Do vychladnutého krému mixérom zašľahajte zmäknuté maslo.
- Pridajte šľahačku a mixérom rozšľahajte.
- Rozdelte krém do troch rovnakých misiek.
- Do malej misky s vodou nasypeme instantnú kávu a miešajte, kým sa káva neroztopí.
- Rozpustenej káve nalejte do jednej z misiek a metličkou dobre zamiešajte.
- Do formy so sušienkami nalejte bledý krém a rozotrite ho rovnomerne po celej ploche.
- Pokládajte ďalšiu vrstvu sušienok, nanesite kávový krém, rozotrite a zarovnajte.
- Poukladajte ďalšiu vrstvu sušienok a nalievajte krém
- Dôkladne zarovnajte vrstvu krému a vložte formu do chladničky na hodinu.
- Na záver polejte vrch dezertu roztopenou čokoládou a nakláňaním do strán ju urovnajte.
- Dezert vložte na ďalších 30 minút do chladničky.
- Po vychladnutí môžete krémovú dobrotu servírovať. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Cookrate – Cakes