Ako milovníci sladkostí vieme, že čokoláda dokáže vždy povzbudiť naše zmysly a priniesť pocit pohody. Preto sme sa rozhodli zdieľať tento jednoduchý a rýchly recept na čokoládový koláč, ktorý zaistí, že vaša kuchyňa bude plná šťastných tvárí. Tento dezert je ideálny pre akúkoľvek príležitosť a určite si ho zamilujete.
Ingrediencie
Cesto:
- 200 g hladkej múky
- 200 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 3 PL kakaa
- 15 g kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 dl oleja
Poleva:
- 3 dl mlieka
- 1 dl oleja
- 200 g kryštálového cukru
- 3 PL kakaa
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup
- Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom a soľou do peny.
- Pridáme olej a striedavo všľaháme hladkú múku, ktorú sme zmiešali s kakaom a kypriacim práškom do pečiva.
- Hotové cesto vylejeme na naolejovaný a múkou vysypaný plech (35×25 cm) a pečieme pri 190 °C po dobu 20 minút.
- Kým sa cesto pečie, pripravíme polevu: V hrnci zmiešame mlieko, kryštálový cukor, vanilkový cukor, kakao a olej. Privedieme zmes do varu a varíme 5-6 minút, kým trochu nezhustne.
- Upečené, ešte mierne teplé cesto pokrájame a polejeme celú polevou, ktorá má byť tiež teplá, ale nie príliš horúca.
- Ľubovoľne ozdobíme koláč, napríklad posypeme kokosom.
Videorecept:
https://youtu.be/vMsKZpEckVM
zdroj: Cesminaz