Rýchly a ľahký čokoládový koláč za 10 minút: Koláčik, ktorý si okamžite získal srdcia všetkých na oslave!

Ako milovníci sladkostí vieme, že čokoláda dokáže vždy povzbudiť naše zmysly a priniesť pocit pohody. Preto sme sa rozhodli zdieľať tento jednoduchý a rýchly recept na čokoládový koláč, ktorý zaistí, že vaša kuchyňa bude plná šťastných tvárí. Tento dezert je ideálny pre akúkoľvek príležitosť a určite si ho zamilujete.

Ingrediencie

Cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 3 PL kakaa
  • 15 g kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 dl oleja

Poleva:

  • 3 dl mlieka
  • 1 dl oleja
  • 200 g kryštálového cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom a soľou do peny.
  2. Pridáme olej a striedavo všľaháme hladkú múku, ktorú sme zmiešali s kakaom a kypriacim práškom do pečiva.
  3. Hotové cesto vylejeme na naolejovaný a múkou vysypaný plech (35×25 cm) a pečieme pri 190 °C po dobu 20 minút.
  4. Kým sa cesto pečie, pripravíme polevu: V hrnci zmiešame mlieko, kryštálový cukor, vanilkový cukor, kakao a olej. Privedieme zmes do varu a varíme 5-6 minút, kým trochu nezhustne.
  5. Upečené, ešte mierne teplé cesto pokrájame a polejeme celú polevou, ktorá má byť tiež teplá, ale nie príliš horúca.
  6. Ľubovoľne ozdobíme koláč, napríklad posypeme kokosom.

Videorecept:

https://youtu.be/vMsKZpEckVM

zdroj: Cesminaz

You Might Also Like