Ak hľadáte chutný a jednoduchý recept na jablčník, máme pre vás ten pravý. Tento famózny jablkový dezert očarí každého a je ideálny na špeciálne rodinné príležitosti. S nasledujúcim receptom vás už nikdy nezaskočí návšteva, ktorá si chce pochutnať na niečom sladkom.
Ingrediencie:
- 1 kg jabĺk
- 1,5 PL masla
- 100 g hnedého cukru
- 100 g kryštálového cukru
- 2 balenia vanilkového cukru
- 500 ml vody
- 80 g vanilkového pudingu v prášku
- škoricu podľa chuti
- 400 g maslových sušienok
Na krém:
- 100 ml smotany na šľahanie
- 100 ml mlieka
- 1 balenie smotany v prášku
Na posyp:
- čokoláda
Postup:
- Ošúpeme jablká, nakrájame ich na štvrtiny a nastrúhame do hlbšej misy.
- V hrnci roztopíme maslo a pridáme nakrájané jablká, cukor, hnedý cukor, vanilkový cukor a škoricu podľa chuti.
- Vmiske zmiešame puding, vodu a metličkou rozšľaháme.
- Do hrnca s jablkami pridáme pudingovú zmes a miešame, kým zmes nezhustne.
- Na spodok pekáča poukladáme sušienky, nanesieme jablkovú hmotu a rovnomerne rozotrieme.
- Opakujeme vrstvy sušienok a jablkovej hmoty, vrch zavŕšime sušienkami.
- Pekáč prekryjeme fóliou a necháme “odpočívať”.
- Pripravíme krém zmiešaním smotany, mlieka a smotany v prášku, ktorý rozšľaháme na hustý krém.
- Krém nanesieme na poslednú vrstvu sušienok a rovnomerne rozotrieme.
- Na vrch nastrúhame čokoládu podľa vlastnej chuti.
Vychutnajte si tento fantastický dezert. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: just.katebake