Ak vás prepadnú nečakaní hostia, alebo si len chcete dopriať niečo dobré, tento nepečený dezert s názvom Hradby je práve pre vás! Vo vnútri skrýva typický vzor, ktorý zaujme na prvý pohľad a výborná chuť vás nenechá chladným. Príprava je jednoduchá a rýchla, stačí postupovať podľa nášho receptu, ktorý sme pre vás pripravili.
Recept na Hradby z piškót a ovocia
S týmto receptom z youtube kanála Cookrate – Cakes sa vám dezert určite podarí hneď na prvý pokus. Nezabudnite si pozrieť aj bonusový recept, ktorý sme pre vás pripravili!
Potrebujeme:
- 200 g dlhých piškót
- 400 ml mlieka
Na krém:
- 80 g vanilkového pudingového prášku
- 1 l mlieka
- 200 g kryštálového cukru
- 200 g maslo
- 600 g mrazeného alebo čerstvého drobného ovocia
- 100 g práškového cukru
- 20 g kukuričného škrobu
- 100 ml vody
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 50 g horkej čokolády
- formu s rozmerom 25 x 25 cm
Postup:
- V mise zmiešame mlieko a namáčame do neho dlhé piškóty. Uložíme ich vedľa seba na dno formy.
- Teraz si pripravíme krém. Do hrnca nalejeme mlieko, nasypeme cukor a pudingový prášok. Premiešame metličkou.
- Hrniec postavíme na sporák. Na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Potom doňho primiešame zmäknuté maslo.
- Pudingový krém vylejeme na piškóty. Formu odložíme do chladničky na 30 minút.
- Potom formu vyberieme a na stuhnutý krém naukladáme znovu dlhé piškóty namočené v mlieku.
- Do misky nalejeme vodu, v nej rozotrieme kukuričný škrob a práškový cukor.
- Túto zmes nalejeme do hrnca na drobné ovocie a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Ovocnú zmes vylejeme na vrstvu piškót.
- Dezert vložíme do chladničky na 1 hodinu. Po stuhnutí ešte potrieme vyšľahanou šľahačkou a posypeme strúhanou čokoládou.
- Boky formy zložíme, dezert nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Cookrate – Cakes