Rýchly a jednoduchý dezert, ktorý zaujme: Hradby z piškót a ovocia!

Ak vás prepadnú nečakaní hostia, alebo si len chcete dopriať niečo dobré, tento nepečený dezert s názvom Hradby je práve pre vás! Vo vnútri skrýva typický vzor, ktorý zaujme na prvý pohľad a výborná chuť vás nenechá chladným. Príprava je jednoduchá a rýchla, stačí postupovať podľa nášho receptu, ktorý sme pre vás pripravili.

Recept na Hradby z piškót a ovocia

S týmto receptom z youtube kanála Cookrate – Cakes sa vám dezert určite podarí hneď na prvý pokus. Nezabudnite si pozrieť aj bonusový recept, ktorý sme pre vás pripravili!

Potrebujeme:

  • 200 g dlhých piškót
  • 400 ml mlieka

Na krém:

  • 80 g vanilkového pudingového prášku
  • 1 l mlieka
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g maslo
  • 600 g mrazeného alebo čerstvého drobného ovocia
  • 100 g práškového cukru
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 100 ml vody
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 50 g horkej čokolády
  • formu s rozmerom 25 x 25 cm

Postup:

  1. V mise zmiešame mlieko a namáčame do neho dlhé piškóty. Uložíme ich vedľa seba na dno formy.
  2. Teraz si pripravíme krém. Do hrnca nalejeme mlieko, nasypeme cukor a pudingový prášok. Premiešame metličkou.
  3. Hrniec postavíme na sporák. Na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Potom doňho primiešame zmäknuté maslo.
  4. Pudingový krém vylejeme na piškóty. Formu odložíme do chladničky na 30 minút.
  5. Potom formu vyberieme a na stuhnutý krém naukladáme znovu dlhé piškóty namočené v mlieku.
  6. Do misky nalejeme vodu, v nej rozotrieme kukuričný škrob a práškový cukor. 
    1. Túto zmes nalejeme do hrnca na drobné ovocie a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
    2. Ovocnú zmes vylejeme na vrstvu piškót.

     

    1. Dezert vložíme do chladničky na 1 hodinu. Po stuhnutí ešte potrieme vyšľahanou šľahačkou a posypeme strúhanou čokoládou.
    2. Boky formy zložíme, dezert nakrájame a podávame.

    Dobrú chuť!

Videorecept: 

zdroj: Cookrate – Cakes

You Might Also Like